Βασάνιζαν 14 ψυχές σε γηροκομείο- κολαστήριο στην Αγία Παρασκευή!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βασάνιζαν 14 ψυχές σε γηροκομείο- κολαστήριο στην Αγία Παρασκευή!

Επιχείρηση για τη διάσωση ηλικιωμένων που διέμεναν κάτω από άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες σε ένα παράνομο γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή έστησε η Περιφέρεια Αττικής και προχώρησε στη σφράγισή του, σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

Οπως έγινε γνωστό, παρά τα πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής που ξεπερνούσαν τα 150.000 ευρώ, αλλά και παρά την παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα, η παράνομη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η τρίτη ηλικία» εξακολουθούσε να λειτουργεί μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες σε ακίνητο επί της οδού Αποστόλου Παύλου 5, στην Αγία Παρασκευή.

Δίωξη

Αφού αρχικά απέτυχαν οι προσπάθειες του ιδιοκτήτη του ακινήτου να επιδώσει έξωση στον ιδιοκτήτη της μονάδας, ο εισαγγελέας τού άσκησε αυτεπάγγελτα δίωξη για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της μονάδας φροντίδας εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του όλο το αρχείο εγγράφων και εγκαταλείποντας μόνους τους νοσηλευομένους!

Η αντίδραση της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου ήταν άμεση. Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο, παρενέβη και επικοινώνησε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ώστε να στηθεί μια γέφυρα σωτηρίας για τους 14 ηλικιωμένους, οι οποίοι ζούσαν επί εβδομάδες χωρίς υγειονομική φροντίδα, επαρκή θέρμανση, σίτιση και καθαριότητα!

Μέσα σε τρεις ώρες, αφού εξετάστηκαν όλοι οι τρόφιμοι από γιατρό, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ