Στο εδώλιο πάλι οι τρεις ανήλικοι που κακοποίησαν συμμαθητή τους το 2016 στον Βόλο και είχαν αθωωθεί πρωτόδικα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο εδώλιο πάλι οι τρεις ανήλικοι που κακοποίησαν συμμαθητή τους το 2016 στον Βόλο και είχαν αθωωθεί πρωτόδικα

❱❱ Δεκτή έκανε η Εισαγγελεία Πρωτοδικών Βόλου την αίτηση που κατέθεσαν οι γονείς του 10χρονου μαθητή που κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από τρεις συμμαθητές του για άσκηση έφεσης στην αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου.

Πριν από δέκα μέρες το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τα δύο αγόρια και το ένα κορίτσι που κατηγορούνταν για την υπόθεση κακοποίησης, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016.

Πλέον η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας. «Πιστεύουμε ότι το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας, ως ανώτερο και πιο έμπειρο δικαστήριο και αφού κληθούν κι όλοι οι μάρτυρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, θα μπορέσει να οδηγηθεί σε μία απόφαση, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι δίκαιη» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου Σταύρος Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα για την άσκηση της έφεσης διατυπωνόταν διαμαρτυρία για το γεγονός ότι οι μοναδικοί μάρτυρες που κλήθηκαν στο δικαστήριο τη μέρα της δίκης, εκτός από τη μητέρα του 10χρονου, του πατριού και ενός αστυνομικού, ήταν οι τέσσερις δάσκαλοι των μαθητών που παραπέμφθηκαν σε δίκη για ποινικά αδικήματα σχετικά με την υπόθεση.

Εκείνη τη μέρα δεν κλήθηκαν να εξεταστούν η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή και οι παιδοψυχίατροι που είχαν εξετάσει το φερόμενο ως θύμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ