Το τελευταίο «αντίο» στην εικαστικό που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της είκοσι μέρες μετά τον θάνατό της

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το τελευταίο «αντίο» στην εικαστικό που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της είκοσι μέρες μετά τον θάνατό της

❱❱ Στην τελευταία κατοικία της οδηγείται σήμερα η γνωστή εικαστικός Εστία Ζαφειράκη, που μόλις στα 37 χρόνια της βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονγκ Αϊλαντ και μάλιστα 20 ημέρες μετά τον θάνατό της.

Η οικογένειά της όλες αυτές τις ημέρες έκανε έναν τεράστιο αγώνα για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονταν για τη μεταφορά της σορού στην Κρήτη, και μάλιστα έγινε και διαδικτυακός έρανος για αυτόν τον σκοπό.

Εκατόν εβδομήντα οκτώ άτομα, κυρίως από την ιδιαίτερη πατρίδα της εικαστικού, το Ρέθυμνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν συνολικά 25.000 δολάρια προκειμένου η κοπέλα να ταφεί στον τόπο της. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στα Ρούστικα Ρεθύμνου.

Οσον αφορά τα αίτια του θανάτου της, οι αμερικανικές Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα ειδικών εξετάσεων για να συμπληρώσουν το πόρισμα του ιατροδικαστή, ωστόσο η αστυνομία έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια. Ατομα από τον κύκλο της, πάντως, έλεγαν σε ομογενειακά ΜΜΕ ότι την είχαν ακούσει να μιλά για κάποια σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε στο παρελθόν.

Η Εστία Ζαφειράκη εργαζόταν και ζούσε εδώ και χρόνια στη Νέα Υόρκη και ήταν από τις διακεκριμένες εικαστικούς και ζωγράφους. Είχε αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Γραφιστικού Σχεδίου του διάσημου Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ενώ ήταν πτυχιούχος του Κολεγίου Βακαλό της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ