Βραδιές θεάτρου στην Πλάκα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βραδιές θεάτρου στην Πλάκα

❱❱ Σαράντα χρόνια λειτουργίας κλείνει η φιλόξενη σκηνή «Μπέλλος», που αποπνέει πολιτισμό και ανεβάζει αυτή τη σεζόν δύο παραστάσεις

Φέτος κλείνει σαράντα χρόνια λειτουργίας το θέατρο «Μπέλλος», το οποίο ανέβασε την πρώτη παράστασή του το 1977 και επαναλειτούργησε το περασμένο φθινόπωρο, ύστερα από τρία συναπτά έτη που παρέμεινε κλειστό. Οσοι είχαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν μιλούν για έναν χώρο ιδιαιτέρως ζεστό και φιλόξενο, που αποπνέει... πολιτισμό! 

«Ο Γιώργος Μπέλλος έχει φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια και έχει δημιουργήσει με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι το συγκεκριμένο θέατρο, προσέχοντας πάντοτε να κρατάει την ποιότητα όλα αυτά τα χρόνια και να υπηρετεί την τέχνη με αφοσίωση» δηλώνει στην «Espresso» ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, σκηνοθέτης των παραστάσεων που ανεβαίνουν στον χώρο πολιτισμού. ,

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Μπέλλος» είναι το πρώτο θέατρο που το 1977 εγκαταστάθηκε στην υποβαθμισμένη -και αποκαλούμενη τότε Σόχο- περιοχή της Πλάκας, στην οδό Κέκροπος 1, συμβάλλοντας κι αυτό στην αναβάθμισή της. Λίγο αργότερα η περιοχή χαρακτηρίστηκε με νόμο Προστατευόμενη Πολιτιστική Περιοχή και αρκετά αργότερα εγκαταστάθηκαν εκεί και άλλα θέατρα ποιοτικού ρεπερτορίου, όπως το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Επίσης, κατά το παρελθόν αποτέλεσε και μεγάλη θεατρική σχολή, αριστούχοι της οποίας βγήκαν σπουδαίοι ηθοποιοί.

Τη φετινή θεατρική σεζόν στη σκηνή του «Μπέλλος» φιλοξενούνται δύο παραστάσεις. Από τις 28 Δεκεμβρίου, από Πέμπτη έως Κυριακή, ανεβαίνει η ξεκαρδιστική κωμωδία «Ελεύθερο ζευγάρι», σε ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη, από το έργο των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε και σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κοντοπόδης -στον ρόλο ενός Κρητικού, στοιχεία του οποίου έχει μεταφέρει και στον τηλεοπτικό του ρόλο στη σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια»- και η Νίτσα Μαμουζέλου. Το έργο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη και την απιστία, ενώ μεγάλο μέρος της είναι διαδραστικό, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά!

Παράλληλα, στη σκηνή του θεάτρου ανεβαίνει από Σάββατο έως Τετάρτη το έργο «Οι λευκές μας νύχτες» του Κώστα Παπαπέτρου, πάλι σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου και σε χορογραφία του Φώτη Μεταξόπουλου. Πρόκειται για μια ρομαντική, νοσταλγική παράσταση, γεμάτη τρυφερότητα, που αφηγείται τον γεμάτο δυσκολίες έρωτα δύο νέων στην Πλάκα του ’60. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Δημήτρης Παπάς και η Σοφιά Υψιπύλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ