Βγαίνει πάλι με άδεια ο Κουφοντίνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βγαίνει πάλι με άδεια ο Κουφοντίνας

❱❱ Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο μήνες θα ανοίξει σήμερα η πόρτα των Φυλακών Κορυδαλλού για τον πιστολέρο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα (φωτό), με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν νέες έντονες αντιδράσεις.

Το συμβούλιο των φυλακών έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του καταδικασμένου σε 16 φορές ισόβια εκτελεστή για 48ωρη άδεια, κι έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή το πρωί της Κυριακής.

Ως τότε ο «Λουκάς» της 17Ν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο σπίτι του στον Βαρνάβα και σε κάθε περίπτωση εντός του δήμου, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δύο φορές την ημέρα. Η είδηση της χορήγησης νέας 48ωρης άδειας στον Κουφοντίνα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κώστα και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Φωτογραφία

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανέβασε στο facebook μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται ο πατέρας του Παύλος, η μητέρα του Ντόρα, η αδελφή του Αλεξία και ο ίδιος με τη λεζάντα «Εμείς κρατάμε αυτό που μας άφησε. Και ναι, έχουμε κερδίσει».
«Οσες φορές και να βγει, η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα... Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι» σχολίασε μέσω twitter η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρoτού γίνει για πρώτη φορά δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια, τον περασμένο Νοέμβριο, οι αρμόδιες Αρχές είχαν απορρίψει έξι σχετικές προσφυγές για χορήγηση άδειας που είχε υποβάλει. Οταν το αρμόδιο συμβούλιο άναψε το πράσινο φως, είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων και τις πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Τουρκίας, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ