Νέο θρίλερ με το μπιτόνι στο αυτοκίνητο της Ειρήνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέο θρίλερ με το μπιτόνι στο αυτοκίνητο της Ειρήνης

❱❱ Δεν βρέθηκε το μπιτόνι, το οποίο φέρεται ότι είχε το καύσιμο που προκάλεσε τη φωτιά

Νέα στοιχεία, που μάλλον περιπλέκουν την κατάσταση παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο, εμφανίζονται καθημερινά σχετικά με το θρίλερ γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, που έχει συνταράξει εδώ κι έναν μήνα την Αιτωλοακαρνανία. 

Κι ενώ τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν και οι συγγενείς δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να διαλευκανθεί ο μυστηριώδης θάνατος της 44χρονης, ο τεχνικός σύμβουλος που έχουν ορίσει προειδοποιεί ότι η υπόθεση δεν θα τελειώσει γρήγορα.
Ο Αναστάσιος Δέδες αποκάλυψε ότι, όταν έκανε την αυτοψία στο χρυσαφί Ford Ka της άτυχης γυναίκας, δεν βρήκε ούτε το μπιτόνι, που φέρεται ότι περιείχε το καύσιμο το οποίο προκάλεσε τη φωτιά στο αυτοκίνητο, ούτε το πώμα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στο πίσω μέρος της εταζέρας.

Μάλιστα, επικαλούμενος πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν βρέθηκε υπόλειμμα οποιουδήποτε καυσίμου μέσα στο μπιτόνι: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η ποσότητα πετρελαίου -ή οποιουδήποτε άλλου υλικού καυσίμου υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο- δεν ήταν της τάξης των 20 λίτρων, αλλά πάρα πολύ μικρότερη. Επειδή το πετρέλαιο είναι ένα καύσιμο το οποίο δεν έχει την ταχύτητα εξάτμισης που έχει η βενζίνη, μπορούμε κάλλιστα να βρούμε πόσο καύσιμο χρησιμοποιήθηκε τελικά για να ξεσπάσει η φωτιά».

Ανάφλεξη

Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, ένα βασικό στοιχείο είναι ότι το πετρέλαιο κίνησης το οποίο φέρεται ότι αγόρασε η χήρα είναι καύσιμο που δεν παίρνει αμέσως φωτιά. Για να συμβεί αυτό πρέπει η θερμοκρασία του να ξεπεράσει τους 53 βαθμούς Κελσίου.

Οπότε, για να προκληθεί φωτιά πρέπει προηγουμένως να είχε παραδοθεί στις φλόγες κάποιο κάθισμα, το οποίο ζέστανε το πετρέλαιο και προκάλεσε γενικότερη ανάφλεξη.Ταυτόχρονα, όταν αναφλέγεται πετρέλαιο σε έναν κλειστό χώρο, επειδή υπάρχει σταδιακή μείωση του οξυγόνου, τότε έχουμε και ατελή καύση και κατ' επέκταση παράγεται μονοξείδιο του άνθρακα που προκαλεί ασφυξία.

Ο τεχνικός σύμβουλος υπογράμμισε, ακόμη, ότι η διαδρομή που ακολούθησε η Ειρήνη πριν αφήσει την τελευταία της πνοή προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα και περιπλέκει την υπόθεση. «Τα ερωτήματα που ανακύπτουν για εμένα, για τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας Βασίλη Ταουξή και για όλη την ομάδα η οποία ασχολείται με την υπόθεση είναι η διαδρομή που ακολούθησε η άτυχη 44χρονη» δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ