Τους είδαν!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τους είδαν!

❱❱ Βίντεο με τους δράστες της επίθεσης στο Α.Τ. Καισαριανής έχουν στα χέρια τους οι Aρχές

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Οπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται οι δράστες της επίθεσης με χειροβομβίδα στο Aστυνομικό Tμήμα Καισαριανής έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν βίντεο από την κάμερα καταστήματος δίπλα στο τμήμα, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει στον εντοπισμό των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στο υλικό απεικονίζονται δύο αναβάτες μοτοσικλέτας οι οποίοι προσεγγίζουν μέσα στη νεροποντή με χαμηλή ταχύτητα το αστυνομικό τμήμα, από την πλευρά της οδού Μεσούντος. Oπως διακρίνεται στο βίντεο, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας φαίνεται να βγάζει από την τσέπη του ένα αντικείμενο -δηλαδή την ανατολικής προέλευσης χειροβομβίδα αμυντικού τύπου- και να το πετά προς το τμήμα.

Λόγω του κατηφορικού δρόμου, η χειροβομβίδα κύλησε λίγα μέτρα πιο κάτω και εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί -ευτυχώς ελαφρά- ένας οδηγός ταξί που εκείνη τη στιγμή ήταν έτοιμος να μπει στο αυτοκίνητό του για να ξεκινήσει για δουλειά.

Ωστόσο, δεν αντιλήφθηκαν την έκρηξη ούτε οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο τμήμα ούτε ο φρουρός που βρισκόταν μέσα στο θωρακισμένο εξωτερικό κουβούκλιο, το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές εξωτερικά από τα θραύσματα. Ο φρουρός προέβαλε τη δικαιολογία ότι δεν κατάλαβε την έκρηξη εξαιτίας της καταιγίδας και των κεραυνών που έπεφταν εκείνη την ώρα στην Αττική, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωναν χθες πως, όταν σφραγίσει το θωρακισμένο κουβούκλιο της φρουράς, ο εξωτερικός θόρυβος μειώνεται κατά πολύ.

Στο μεταξύ, όσο δεν δημοσιοποιείται προκήρυξη για την επίθεση, κάτι που οι τρομοκράτες υποστήριξαν πως θα γίνει σύντομα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα, η Αντιτρομοκρατική εκφράζει έντονους φόβους για επικείμενα νέα χτυπήματα με στόχο αστυνομικούς, με φόντο τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει για την υποστήριξη του κρατούμενου απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή του εκρηκτικού δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ