Απεργία πείνας από εφοπλιστή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απεργία πείνας από εφοπλιστή

❱❱ Απεργία πείνας από εφοπλιστή

Από τον
Γιάννη Κωτσαλά

Εφοπλιστής και απεργός πείνας δεν έχει ξανακουστεί! Κι όμως, ο ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries Γιώργος Στεφάνου είναι ο πρώτος που προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πιέσει την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να κάνει αποδεκτή την αίτησή του για τη δρομολόγηση δύο ταχύπλοων στις Κυκλάδες.

Ο εφοπλιστής έκανε γνωστή τη διαμαρτυρία του ανεβάζοντας τη σχετική ανακοίνωση στο διαδίκτυο, μέσα από το μέγαρο του ΥΕΝ: «Στις 17.00 η ώρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείου, διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρία μας Golden Star Ferries.

Σας γνωρίζω ότι ο υπουργός κωλυσιεργεί / αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το ΣΑΣ δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομική καταστροφή...» Η «Espresso» επικοινώνησε με τον γνωστό εφοπλιστή, την ώρα που βρισκόταν στον πέμπτο όροφο του ΥΕΝ, όπου στεγάζεται και το γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή (μικρή φωτό).

«Είναι αδικία, ο υπουργός θέλει να κλείσει την εταιρία μας. Αρνείται τη δρομολόγηση των πλοίων, ακόμα και με τα ωράρια που μας πρότεινε, που -αν και δεν εξυπηρετούν- τα αποδεχτήκαμε» τόνισε ο Γιώργος Στεφάνου και
μίλησε ευθέως για σαμποτάζ: «Προβάλλει δικαιολογίες που μας οδηγούν στο κλείσιμο, ενώ επένδυσα στην πατρίδα μου και έκανα μετασκευές του πλοίου στο Πέραμα, γιατί είμαι πατριώτης και αγαπώ την Ελλάδα» είπε ο εφοπλιστής για την αντιμετώπισή του από τον κ. Κουρουμπλή.

Ο γάμος-υπερπαραγωγή στην Ανδρο για χάρη της κόρης του Χρυσάνθης

Η έναρξη της απεργίας πείνας ήταν το ύστατο μέσο πίεσης για τον εφοπλιστή, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι διοργάνωσε έναν γάμο-υπερπαραγωγή με εκατοντάδες καλεσμένους για την κόρη του Χρυσάνθη (φωτό) με τον αγαπημένο της Αλέξανδρο Μάνο στο νησί τους, την Ανδρο.

Μέρες κράτησαν οι προετοιμασίες, καθώς στήθηκε εξέδρα στο ίδιο επίπεδο με το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας στη Χώρα και σκάλα που ένωσε τον χώρο με τον δρόμο. Στην τελετή και τη δεξίωση στο πατρικό της νύφης, έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα του εφοπλισμού και της επιχειρηματικότητας, ενώ για το event μιλούσαν όλοι επί μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ