Μύθος (!) το «σημείο G»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για χρόνια οι εραστές το αναζητούσαν εναγωνίως στο κρεβάτι

Μύθος (!) το «σημείο G»

❱❱ Επιστήμονες δεν εντόπισαν την περιοχή του κόλπου που, αν ερεθιστεί, προσφέρει super οργασμούς

Για χρόνια οι εραστές το αναζητούσαν εναγωνίως στο κρεβάτι και οι γυναίκες διαμαρτύρονταν ότι οι παρτενέρ τους δεν ήταν ικανοί να το εντοπίσουν για να τους προσφέρουν την απόλυτη ερωτική απόλαυση. Τώρα το περιβόητο «σημείο G» αποδεικνύεται μύθος, καθώς έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία απέδειξε ότι δεν υπάρχει.

Η διαμάχη για την ύπαρξη του σημείου G κρατά από το μακρινό 1950, όταν ο Γερμανός γυναικολόγος Ερνστ Γκρέφενμπεργκ υποστήριξε ότι στον γυναικείο κόλπο υπάρχει ένα σημείο με διαστάσεις 2x1,5 εκατοστά, στο οποίο καταλήγουν πολλές νευρικές απολήξεις, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο όταν ερεθίζεται διά της αφής. Το σημείο, που πήρε επίσημα το όνομα «σημείο G» το 1981 από το πρώτο γράμμα του επιθέτου του γυναικολόγου, έγινε αφορμή να δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι, αν ερεθιστεί καταλλήλως, προκαλεί πολύ έντονο οργασμό στις γυναίκες. Οι ερευνητές ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφεραν να βρουν την απόδειξη της ύπαρξής του.

Ερευνητές του Austin Hospital της Μελβούρνης με επικεφαλής τον δρα Νέιθαν Χογκ, όπως αναφέρει η «Mirror», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σημείο G είναι ένας μύθος. Μελετώντας 13 γυναίκες ηλικίας 32 έως 97 ετών δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το ανατομικό σημείο του κόλπου που να αντιστοιχεί στην περιγραφή του Γκρέφενμπεργκ. Δεν ανακάλυψαν κανέναν ξεχωριστό σχηματισμό, εκτός από τα τοιχώματα του κόλπου καθώς και την ουρήθρα. Ο Χογκ πιστεύει ότι οι γυναίκες νιώθουν «μια αίσθηση ευχαρίστησης» όταν ερεθίζεται η περιοχή που περιέγραψε ο Γκρέφενμπεργκ, διότι βρίσκεται κοντά στην κλειτορίδα. «Το βασικό εύρημά μας είναι ότι δεν υπάρχει το σημείο G σαν ανατομική δομή» τόνισε ο Χογκ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ