Φρίκη για πέντε παιδιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φρίκη για πέντε παιδιά

❱❱ Ο πατέρας τους, που ανήκει σε μία αίρεση, τα άφηνε νηστικά, τα υποχρέωνε σε διαλογισμό και τα έβαζε να σκάβουν

Μπροστά σε μια ασύλληπτη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας βρέθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου μπαίνοντας, πριν από μερικές μέρες, στο σπίτι-κολαστήριο όπου ζούσε μια οικογένεια με τα πέντε ανήλικα παιδιά της (τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι). Ο πατέρας των παιδιών, οποίος φέρεται ότι έχει ασπαστεί μια αίρεση παρόμοια με τη σαϊεντολογία, τα άφηνε νηστικά, τα έβαζε να διαλογίζονται, ενώ τα υποχρέωνε χωρίς λόγο να σκάβουν!

Η απίστευτη ιστορία, που θα μπορούσε να είχε βγει από τις σελίδες των βιβλίων του μετρ του τρόμου Στίβεν Κινγκ, ήρθε στο φως όταν η διευθύντρια του σχολείου, όπου πήγαιναν τα δύο από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας, βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει στις αρμόδιες Αρχές όσα τής είχαν εκμυστηρευτεί. Το αποτέλεσμα ήταν ο εισαγγελέας να διατάξει τον εγκλεισμό του παρανοϊκού πατέρα στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου, ενώ τα ανήλικα θύματα της υπόθεσης μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου έχουν βρει πλέον τη γαλήνη. Οι Αρχές αναζητούν τη μητέρα των παιδιών, η οποία έχει εξαφανιστεί από φόβο μήπως συλληφθεί και η ίδια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ο πατέρας, ο οποίος ακολουθούσε τους κανόνες μιας περίεργης αίρεσης, είχε αφήσει αβάπτιστα τα παιδιά του, τα οποία είναι ηλικίας 9 έως 17 χρόνων, και τα αποκαλούσε με αρχαιοελληνικά ονόματα. Παράλληλα, κακοποιούσε τη σύζυγό του και της απαγόρευε να εργάζεται.

Αθλιες συνθήκες

Τα πρώτα χρόνια η οικογένεια έμενε σε ένα τροχόσπιτο υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Ομως, και όταν μετακόμισαν σε μια μονοκατοικία η ζωή των παιδιών δεν άλλαξε, καθώς υποχρεώνονταν να υπακούν στις εντολές του πατέρα-δυνάστη. Συγκεκριμένα, δεν τους επιτρεπόταν να τρώνε κρέας και αβγά, να κάνουν παρέα με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, ενώ όλη η οικογένεια έπινε νερό από το πηγάδι που βρίσκεται στο χωράφι απέναντι από το σπίτι τους και έκανε μπάνιο με αυτό. Αλλες, πάλι, φορές ο πατέρας έβαζε τους μεγαλύτερους γιους του, 14 και 17 χρόνων, να σκάβουν χωρίς λόγο το χωράφι! Το μαρτύριο των παιδιών πήρε τέλος όταν πάνω σε έναν καβγά ο πατέρας απείλησε με μαχαίρι τα δύο μεγαλύτερα αγόρια. Τότε κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν και ξεσκέπασαν τον δυνάστη τους στη διευθύντρια του σχολείου τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ