Η καρδιά πρόδωσε τον άτυχο Αλέξανδρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η καρδιά πρόδωσε τον άτυχο Αλέξανδρο

❱❱ Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δείξουν την αιτία που προκάλεσε την ανακοπή

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε τελικά ο άτυχος Αλέξανδρος Τανίδης, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου «Παπανικολάου». Το πτώμα του 17χρονου, που είχε εξαφανιστεί από τις 21 Φεβρουαρίου και αναζητούνταν, εντόπισε περαστικός που έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. 

Σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, εντός των επόμενων δύο ή τριών μηνών αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες θα διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς, αφού πρώτα αποκλειστεί η ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών στον οργανισμό του. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο θανάτου του, υπολογίζεται στο διάστημα μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018.

Η ιστορία του 17χρονου Αλέξανδρου συγκλόνισε το πανελλήνιο. Για την εξαφάνισή του μάλιστα ο εισαγγελέας έπειτα από σχετική αναφορά της Αστυνομίας έδωσε εντολή να εκδοθεί amber alert. 

Αν και είχε εγκαταλείψει το Παιδιοψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου στις 21 Φεβρουαρίου, οι Αρχές ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση από μια φίλη της 20χρονης αδελφής του τέσσερις ημέρες αργότερα.

Ζητούσε βοήθεια

Ο Αλέξανδρος Τανίδης λίγο προτού εξαφανιστεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ζητούσε βοήθεια από τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, γράφοντας ότι κάποιοι ήθελα να τον σκοτώσουν. 
Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε και τους γονείς του πως πέταξαν στον δρόμο τον ίδιο και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ηλικίας 12 και 14 ετών, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται σε ιδρύματα. 

Ο άτυχος έφηβος νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου», καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια που λέγεται «παριλιστική σε ιδέες και αίσθηση μανίας καταδίωξης». Μεταφέρθηκε εκεί από τον Ξενώνα Εφήβων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου διέμενε, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 

Β. Στολάκης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ