«Το εξπρές του Μεσονυκτίου» για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Το εξπρές του Μεσονυκτίου» για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία

❱❱ Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Η Αγκυρα έχει αναγάγει την υπόθεση σε πολιτικό ζήτημα παραπέμποντάς τη στον Ταγίπ Ερντογάν και κρατά ανοιχτό το θέμα της «κατασκοπίας», τη στιγμή που τα δύο στελέχη φέρονται ότι βιώνουν «Το εξπρές του Μεσονυκτίου» στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Την ίδια στιγμή πολλά είναι ακόμη τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες σύλληψης στις Καστανιές του Εβρου, με βασικότερο αυτό αν έπεσαν τελικά σε ενέδρα ή αν πέρασαν σε τουρκικό έδαφος, όπως απερίσκεπτα έσπευσε να πει η ελληνική κυβέρνηση, μη αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους για τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και τον λοχία ΕΠ.ΟΠ. Δημήτρη Κούκλατζη.

Η ημέρα σήμερα είναι κρίσιμη: Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου της Αδριανούπολης για να δικαστούν. Οι γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών βρίσκονται στην Αδριανούπολη και θα παραστούν στο δικαστήριο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για άσχημη συμπεριφορά σε βάρος τους από τις τουρκικές Αρχές στις φυλακές της πόλης, με άσκηση ψυχολογικής βίας και ξυλοδαρμό. Από το Πεντάγωνο αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται ούτε επίσης ξεκαθαρίζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης η σύλληψη των δύο στελεχών του Στρατού.

Ενα ερώτημα που τίθεται είναι αν επρόκειτο για πεζή περίπολο ή για εποχούμενη. Ορισμένοι λένε ότι οι Τούρκοι έχουν κατασχέσει και το στρατιωτικό τζιπ μαζί με τους ασυρμάτους του. Ωστόσο απάντηση δεν υπάρχει, όπως επίσης δεν γίνεται ξεκάθαρο αν τελικώς τα δύο στελέχη πέρασαν σε τουρκικό έδαφος ή συνελήφθησαν έπειτα από ενέδρα Τούρκων. Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι ήταν προαποφασισμένες η σύλληψη και η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών, που γνώριζαν (τουλάχιστον ο ένας) πολύ καλά την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ