Το παπόρι από τη Συρία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το παπόρι από τη Συρία

❱❱ Κάνναβη αξίας 15.000.000 € εντόπισαν στα έγκατα σκάφους στην Κρήτη οι λιμενικοί

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

«Σοκολάτα» για... ακριβά γούστα έκρυβε στα έγκατά του το αλιευτικό σκάφος «CELINE STAR», το οποίο ακινητοποιήθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, κοντά στην Ιεράπετρα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού με τη συμμετοχή και της Frontex! Οι έρευνες των λιμενικών έφεραν στο φως τουλάχιστον 1,3 τόνο κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», αξίας περίπου 15.000.000 ευρώ!

Η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου είχε πληροφορίες από την προηγούμενη Πέμπτη, 1 Μαρτίου, για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Αμεσα άρχισε επιχείρηση του Λιμενικού και πρωινές ώρες της Παρασκευής εντοπίστηκε από το λετονικό αεροσκάφος της δύναμης Frontex το αλιευτικό σκάφος «CELINE STAR», το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό κάποιο λιμάνι της Ευρώπης.Αν και ο καπετάνιος του σκάφους επιχείρησε αρχικά να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα, ακινητοποιήθηκε 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Επειτα από ενδελεχή έλεγχο, με τη συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων Κ9 του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας και Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, που μετέβη στην Ιεράπετρα προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες, εντοπίστηκε τουλάχιστον 1,3 τόνος κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας»!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στην πρύμνη του σκάφους, και οι λιμενικοί χρειάστηκε να επιστρατεύσουν ακόμη και πριόνια και τρυπάνια προκειμένου να κόψουν κομμάτια του πλοίου και να βρουν τα ναρκωτικά.

Η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης κατασχέθηκε μαζί με το σκάφος, ενώ συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, τα οποία είναι υπήκοοι Συρίας. Οι έρευνες των λιμενικών συνεχίζονται με τη βοήθεια και του σκύλου ανιχνευτή, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα ναρκωτικών που μετέφερε το πλοίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ