Φαντάσματα, ψίχουλα και υποβρύχια!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φαντάσματα, ψίχουλα και υποβρύχια!

❱❱ Οι νέες λέξεις που περιγράφουν τις  συμπεριφορές στο διαδικτυακό φλερτ

Στην εποχή των dating apps και των διαδικτυακών ειδυλλίων μια σειρά νέων λέξεων έχει κάνει την εμφάνισή της για να περιγράψει όσο το δυνατόν καλύτερα τις προκλήσεις, τις απογοητεύσεις και τα υπόλοιπα φαινόμενα του νέου τρόπου γνωριμιών.

Ο όρος ghosting, από την αγγλική λέξη «φάντασμα», έρχεται να περιγράψει την αγενή συμπεριφορά που επιδεικνύουν κάποιοι απέναντι σε άτομα που δεν είναι του γούστου τους, αγνοώντας τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα και γενικότερα την ύπαρξή τους.
Εκείνοι, πάλι, που επιμένουν να στέλνουν μηνύματα σε κάποιον που τους αγνοεί ακολουθούν την λεγόμενη συμπεριφορά «ghostbusting», συμπεριφέρονται δηλαδή σαν κυνηγοί φαντασμάτων.

Το ghosting, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός τρόπος ψηφιακής απόρριψης, καθώς τώρα τελευταία έχει κάνει την εμφάνισή του το φαινόμενο του breadcrumbing, από την αγγλική λέξη «ψίχουλα».
Εν προκειμένω, συνεχίζεις να πετάς ψίχουλα προσοχής σε κάποιον, παρότι δεν σε ενδιαφέρει, ακολουθώντας την τακτική της καβάτζας. Ακόμα μία εναλλακτική του ghosting αποτελεί το submarining, από την αγγλική λέξη «υποβρύχιο», που έρχεται να περιγράψει την τακτική της εξαφάνισης για μεγάλο χρονικό διάστημα και της ξαφνικής επανεμφάνισης κάποιου με μηνύματα τύπου «πώς πάει;» και «τι νέα;».

Το caspering είναι η νεότερη προσθήκη στη συλλογή των νεολογισμών του dating. Εχοντας πάρει το όνομά της από τον Κάσπερ, το μικρό φαντασματάκι των παραμυθιών, αποτελεί μια πιο φιλική εναλλακτική του ghosting, όπου, αντί να αγνοείς κάποιον, του μιλάς με ειλικρίνεια για τα συναισθήματά σου και τον γειώνεις ευγενικά πριν εξαφανιστείς για πάντα από τη ζωή του.

Σε ό,τι αφορά τις τετ α τετ συναντήσεις τώρα, το sidebarring είναι η πιο αγενής και εκνευριστική συμπεριφορά που μπορεί να επιδείξει κανείς απέναντι στον συνομιλητή του, αλλά και ένας τρόπος να του δείξει πόσο τον βαριέται, αφού έχει να κάνει με το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τα social media από το κινητό του την ώρα της συζήτησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ