Αγουροι «Νταβέληδες»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγουροι «Νταβέληδες»

❱❱ «Ξαφρίζουν» τουρίστες και ζευγαράκια ❱❱ Δρουν στου Φιλοπάππου και στην Ακρόπολη

Στο έλεος συμμοριών που ληστεύουν ζευγαράκια και τουρίστες βρίσκονται οι τουριστικές περιοχές της Αθήνας, κυρίως ο λόφος του Φιλοπάππου και η Ακρόπολη. Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να περιορίσει τη δράση τους και να τις εξαρθρώσει, οργανώνοντας ειδικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν και αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν «χαρτογραφήσει» τις σπείρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στου Φιλοπάππου, στην Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και το Θησείο δρουν συμμορίες Αλγερινών, Πακιστανών, Αλβανών και Ρομά, στις οποίες φέρεται ότι συμμετέχουν και Ελληνες με παραβατική συμπεριφορά.

Μέλη των συγκεκριμένων συμμοριών είναι άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, ανάμεσά τους και αρκετοί ανήλικοι, που είναι οπλισμένοι με σουγιάδες, μαχαίρια και αυτοσχέδια ρόπαλα. Στόχος τους είναι να ληστεύουν νεαρά ζευγαράκια που ψάχνουν απόμερα σημεία για να ζήσουν τον έρωτά τους στον λόφο του Φιλοπάππου. Η περιοχή παρέχει στις συμμορίες ανοιχτό πεδίο δράσης, καθώς χτυπούν στα πιο απόμερα σημεία αρπάζοντας από τα θύματά τους κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ακόμα και τα ρούχα τους, στην περίπτωση που η μάρκα τους είναι επώνυμη και ακριβή!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, μόνο μέσα στο διάστημα μιας εβδομάδας έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή οκτώ επιθέσεις. Μάλιστα, σε μια περίπτωση οι ληστές δεν δίστασαν να τραυματίσουν έναν 19χρονο με μαχαίρι, μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, καθώς... τόλμησε να αντιδράσει! Ο 19χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς διαπιστώθηκε πως ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν έπειτα από ενδελεχείς έρευνες να εξαρθρώσουν μια συμμορία Αλγερινών, οι οποίοι δρούσαν στου Φιλοπάππου, όπου λήστευαν ανυποψίαστους περαστικούς. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και, για να αντιμετωπιστεί, τις περιπολίες των ένστολων αστυνομικών στην περιοχή πλαισιώνουν πλέον και συνάδελφοί τους με πολιτικά ρούχα, τόσο από υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής όσο και από την Ασφάλεια Αθηνών. Μάλιστα, κυρίως στην περιοχή του Φιλοπάππου περιπολούν και αστυνομικοί που παριστάνουν τα ζευγαράκια, ώστε να λειτουργήσουν ως «δόλωμα».

Θεοδόσης Π. Πάνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ