Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Στη φάκα νεοναζί!

❱❱ Η Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσε παρακλάδι της βρετανικής οργάνωσης Combat 18Με μια αστραπιαία επιχείρηση μεγάλης έκτασης, που εξαπέλυσε χθες το πρωί σε Αθήνα και περιφέρεια, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εξάρθρωσε τη νεοναζιστική οργάνωση Combat 18, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, χώρους φιλοξενίας προσφύγων και επιθέσεις σε βάρος αναρχικών και Ρομά! 

Πολλές από τις επιθέσεις που έκαναν τα μέλη της οργάνωσης τις κινηματογραφούσαν και στη συνέχεια ανέβαζαν τα βίντεο στο διαδίκτυο, συνοδευόμενα από αγκυλωτούς σταυρούς και νεκροκεφαλές των Ες Ες.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούσαν εδώ και μήνες τη δραστηριότητα της Combat 18, η οποία λειτουργούσε στα πρότυπα της ομώνυμης βρετανικής νεοναζιστικής ομάδας, που είχε διαπράξει πάνω από 10 δολοφονίες μεταναστών και αριστερών τη δεκαετία του 1990 και πιθανότατα αποτελεί παρακλάδι της. Ωστόσο, η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται ότι έχει επαφές με πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που είχε αποσχιστεί από το κόμμα επειδή δεν τον υποστήριξε στις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, μία προσαγωγή και τουλάχιστον 10 έρευνες στις κατοικίες στελεχών της οργάνωσης.

Σε δύο σπίτια

Στην Αθήνα οι έρευνες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Χαϊδαρίου, του Μενιδίου και του Μοσχάτου, ενώ και στα Ιωάννινα ερευνήθηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια που ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, το οποίο συνελήφθη. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται ότι είναι και ένας 34χρονος δικηγόρος, γιος γνωστού επιχειρηματία των δυτικών προαστίων της Αττικής.

Τόσο στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων όσο και στα σπίτια τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν εκρηκτικά και υλικό που παραπέμπει σε νεοναζιστικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 50 κιλά νιτρική αμμωνία, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού, ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί, σουγιάδες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Combat 18 είναι της ένταξης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονταν ως αργά χθες τη νύχτα σε τρία σπίτια στην περιοχή των Αθηνών, τα οποία προέκυψαν από στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τις επιχειρήσεις που είχαν οργανώσει τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...