«Καμπάνα» πέντε ετών για απάτη στη Ρομά «μαμά» της μικρής Μαρίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Καμπάνα» πέντε ετών για απάτη στη Ρομά «μαμά» της μικρής Μαρίας

❱❱ Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έριξε «καμπάνα» κάθειρξης πέντε ετών για την κατηγορία της απάτης στη 45χρονη Ρομά...

... η οποία μέχρι πριν από περίπου πέντε χρόνια εμφανιζόταν ως η «μητέρα» της μικρής Μαρίας, που είχε εντοπιστεί σε καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα. Η αποκάλυψη ότι δεν ήταν η βιολογική μητέρα του κατάξανθου αγγέλου είχε σοκάρει τότε το πανελλήνιο.

Η 45χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για υπόθεση απάτης με επιδόματα, καθώς εμφανιζόταν ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα, προκειμένου να οικειοποιείται παρανόμως κρατικά βοηθήματα! Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, η γυναίκα λάμβανε επιδόματα κάθε είδους, ακόμα και από διαφορετικές πόλεις! Στην απολογία της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η κατηγορούμενη υποστήριξε πως «ό,τι έκανε το έκανε για να ταΐσει τα πραγματικά της παιδιά»! Ωστόσο, ο ισχυρισμός της δεν απέτρεψε την καταδίκη της.

Την ίδια ώρα η μικρή Μαρία (έχει κλείσει πλέον τα εννέα χρόνια) διαμένει σε κοινωνική δομή σε άγνωστη τοποθεσία. Το Πρωτοδικείο Λάρισας είχε αφαιρέσει την επιμέλεια του κοριτσιού από το ζεύγος των Ρομά στα Φάρσαλα, ενώ είχε απορρίψει και την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ