Ολλανδή που ψάχνει τη βιολογική μητέρα της στην Κρήτη έκανε βιβλίο τη ζωή της

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολλανδή που ψάχνει τη βιολογική μητέρα της στην Κρήτη έκανε βιβλίο τη ζωή της

❱❱ Από τότε που γεννήθηκε η ζωή τής επιφύλασσε εκπλήξεις και, έτσι, σκέφτηκε να γράψει ένα μυθιστόρημα με τα βιώματά της μια 58χρονη Ολλανδέζα που αναζητεί εδώ και χρόνια τους βιολογικούς γονείς της στην Κρήτη!

Στο βιβλίο που ήδη κυκλοφορεί στην πατρίδα της η Αντουανέτα ντε Μπερ αναφέρεται σε όσα έχει ζήσει έως σήμερα, καθώς επισκέπτεται κάθε χρόνο το ελληνικό νησί και ψάχνει τη μητέρα της, η οποία την άφησε όταν ήταν μόλις 11 ημερών στη βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου Ηρακλείου.

Στις πάνες της υπήρχε ένα σημείωμα που έγραφε: «Το παιδί εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1961 και ώρα 8.00. Παρακαλώ όπως φυλαχτεί το σημείωμα μαζί με το διακριτικό που έχω πάνω του. Παρακαλώ να το περιποιηθείτε. Πρόκειται να το ξαναπάρω το παιδί μου. Σας ευχαριστώ, προσωρινές μητέρες του σπλάχνου μου… Είναι αβάπτιστο και είναι αδήλωτο».

Σε ηλικία τριών ετών η Αντουανέτα υιοθετήθηκε από τους Ολλανδούς Ρενς και Αχατα ντε Μπερ. Η αστείρευτη δίψα της 58χρονης να βρει τις ρίζες της υπερπηδά κάθε εμπόδιο και της δίνει κουράγιο να κάνει τις απαραίτητες επαφές όταν πηγαίνει στην Κρήτη, ενώ έχει υποβληθεί σε εξετάσεις DNA. Ωστόσο σχολιάζει πως η εγκατάλειψη θα αποτελεί πάντα ένα μυστήριο για την ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ