Τραγικά παιχνίδια της μοίρας για τον καμεραμάν και τον νεαρό που σώθηκε από τον σαϊτοπόλεμο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προάγγελος θανάτου!

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας για τον καμεραμάν και τον νεαρό που σώθηκε από τον σαϊτοπόλεμο!

❱❱ Ο 35χρονος που έσπευσε στο πλευρό του Κώστα Θεοδωρακάκη είχε τραυματιστεί στον σαϊτοπόλεμο πριν από 21 χρόνια

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Για δεύτερη φορά μέσα σε 21 χρόνια η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από φλεγόμενη σαΐτα στα 14 του χρόνια.

Σε μια σατανική σύμπτωση που δεν τη χωρά ο νους, ο 35χρονος -σήμερα- άνδρας είχε την ατυχία να παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα από απόσταση λίγων μέτρων τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που ήταν από τους πρώτους οι οποίοι τον είχαν επισκεφθεί στο νοσοκομείο όταν τραυματίστηκε στον σαϊτοπόλεμο!

Τη σοκαριστική σύμπτωση αποκάλυψε η εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου, στην οποία ο 35χρονος δήλωσε ότι το 1998, σε ηλικία 14 χρονών, συμμετείχε με ένα μπουλούκι στο επικίνδυνο έθιμο του σαϊτοπόλεμου που γίνεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα. Κάποια στιγμή η σαΐτα ανεφλέγη στα χέρια του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Από τους πρώτους που πήγαν εκεί για να του ευχηθούν περαστικά ήταν ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, ο οποίος είχε αποτυπώσει με την κάμερά του τον σοβαρό τραυματισμό. Η τραγική ειρωνεία είναι πως 20 και πλέον χρόνια αργότερα ο 35χρονος -σήμερα- άνδρας, που γλίτωσε από τύχη, θα έβλεπε τον άνθρωπο που τον είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο να σκοτώνεται μπροστά του, και αυτός από αδέσποτη σαΐτα!

«Τον εικονολήπτη τον γνώρισα στο νοσοκομείο. Με το που πήγα εκεί, τις πρώτες κιόλας ώρες, ήρθε ο άνθρωπος να με δει και γνωριστήκαμε. Λίγες μέρες μετά μου έφεραν σε βιντεοκασέτα το βίντεο και κατάφερα να δω μόνο λίγα δευτερόλεπτα, δεν άντεξα...» ανέφερε.

Ο 35χρονος Καλαματιανός πρόσθεσε ότι επί 20 χρόνια απέφευγε να παρακολουθήσει από κοντά τον σαΐτοπόλεμο! Φέτος, όμως, αποφάσισε να παραμερίσει τους φόβους του και να πάει με την κοπέλα του στον χώρο όπου αναβιώνει το έθιμο.

«Ημουν εκεί κι έτρεξα να δω αν μπορώ κι εγώ να βοηθήσω, αλλά αυτό που αντίκρισα θα μου μείνει χαραγμένο... Στην αρχή δεν τον γνώρισα, τόσο από τον τραυματισμό όσο και από το σοκ του θεάματος. Δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα... Από τότε το συζητάω και λέω “δεν είναι δυνατόν... Αυτός ο άνθρωπος ήταν εκεί όταν τραυματίστηκα και είχε τραβήξει το βίντεο που έπαιζαν τα κανάλια”! Δεν πρόκειται να ξαναπάω στον σαϊτοπόλεμο για κανένα λόγο!» ανέφερε, τονίζοντας πως το έθιμο πρέπει να σταματήσει αν δεν τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο οπερατέρ. Οσον αφορά τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και τον δημοτικό σύμβουλο που συνελήφθησαν για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου, αφέθηκαν ελεύθεροι ως την Παρασκευή, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκανε δεκτή την αίτησή τους για τριήμερη αναβολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ