«Γυριστρούλες»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Γυριστρούλες»

❱❱ Ερευνα έδειξε ότι γυναίκες που ήταν straight στην εφηβεία τους αλλάζουν ευκολότερα από τους άνδρες σεξουαλικές προτιμήσεις όταν ενηλικιωθούν

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό, σε σχέση με τους άντρες, να το... γυρίσουν και από straight να γίνουν λεσβίες όταν ενηλικιωθούν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sex Research».

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Κριστίν Κεστλ μελέτησε μέσω ερωτηματολογίων τις σεξουαλικές επιλογές 12.000 ατόμων ηλικίας από 16 έως 35 ετών. Οπως διαπίστωσε, η σεξουαλική ταυτότητα είναι «ρευστή», καθώς μπορεί να αλλάξει μεταξύ της εφηβείας και της ενήλικης ζωής. Η ανάλυση των απαντήσεων των εθελοντών έδειξε ότι από τους άντρες που ήταν straight στην εφηβεία τους το 13% δήλωνε gay λίγο πριν κλείσει τα 30. Αντίθετα, από τις γυναίκες που στην εφηβεία τους έλκονταν σεξουαλικά αποκλειστικά από τους άντρες, το 27% άλλαξε επιλογή πριν κλείσει τα 30 και προτιμούσε μόνο τις γυναίκες.

Τα συμπεράσματα της έρευνας θα μπορούσαν να εξηγήσουν, αναφέρει η εφημερίδα «Sun», περιπτώσεις όπως της πρωταγωνίστριας του «Sex and the city» Σίνθια Νίξον, η οποία απέκτησε δύο παιδιά με τον Ντάνι Μπόζες που τον ερωτεύτηκε στην εφηβεία της, όμως εδώ και καιρό έχει λεσβιακή σχέση με την Κρινστίν Μαρινόνι. Οσον αφορά τις γυναίκες οι οποίες κατά την εφηβεία ελκύονταν σεξουαλικά και από άντρες και από γυναίκες, λίγο πριν κλείσουν τα 30 η συντριπτική πλειοψηφία προτιμούσε αποκλειστικά τους άντρες.

«Οσο περνάει ο καιρός θα δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να εντάξουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες, όσον αφορά τις σεξουαλικές επιλογές τους» σχολίασε η Κεστλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ