Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

❱❱ Τα ζευγάρια που τρώνε μαζί είναι πιο ευτυχισμένα και αντέχουν στον χρόνο

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το σεξ θεωρείται βασική προϋπόθεση για να αντέξει στον χρόνο ένα ζευγάρι, όμως δεν είναι η μοναδική, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, μια καθημερινή συνήθεια παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο.

Ερευνητές του βρετανικού ιδρύματος για τον γάμο Marriage Foundation διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που τρώνε καθημερινά μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να μακροημερεύσουν.

Η έρευνα, που βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία του United Kingdom Time Use Survey, μελέτησε περισσότερα από 4.000 ζευγάρια, τα οποία είτε ήταν παντρεμένα είτε συγκατοικούσαν, σύμφωνα με την «Daily Mail». Από αυτά το 33% των παντρεμένων ζευγαριών και το 28% των ζευγαριών που ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη δήλωσαν ότι έτρωγαν μαζί τις περισσότερες φορές. Από την άλλη, το ένα πέμπτο των παντρεμένων ζευγαριών και το ένα τέταρτο όσων συγκατοικούσαν συνήθως έτρωγαν χωριστά.

Από την ανάλυση των στοιχείων οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα ζευγάρια που τρώνε μαζί δήλωσαν περισσότερο ευτυχισμένα από εκείνα που εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων τρώνε χωριστά. Ειδικότερα, ευτυχισμένα δήλωσαν το 67% της πρώτης κατηγορίας ζευγαριών και το 58% της δεύτερης. Μάλιστα από στατιστικής άποψης το κοινό γεύμα αποδείχτηκε το ίδιο σημαντικό με το καλό σεξ για τη μακροβιότητα ενός γάμου ή μιας συγκατοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ