Εκτός ΜΕΘ η 8χρονη που «έφαγε» αδέσποτη σφαίρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκτός ΜΕΘ η 8χρονη που «έφαγε» αδέσποτη σφαίρα

❱❱ Ανθησαν τα χαμόγελα για τη μικρή Αλεξία που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας, ανήμερα το Πάσχα

Το οκτάχρονο κοριτσάκι πήρε χθες το μεσημέρι εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο της Νευροχειρουργικής Κλινικής.

Οπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Εμμανουήλ Παπασάββας, σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το ιατρικό ανακοινωθέν, αφού περάσουν οι πρώτες 24 ώρες εκτός Εντατικής.
«Βγήκε σήμερα (σ.σ.: χθες) το μεσημέρι από την Εντατική και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική, όπου συνεχίζει τη θεραπεία της. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) οι γιατροί θα εκδώσουν νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της, αφού πρώτα κάνουν τις απαιτούμενες εξετάσεις» δήλωσε ο κ. Παπασάββας.

Στάση αναμονής

Από την Κυριακή του Πάσχα, όταν τραυματίστηκε από την αδέσποτη μπαλοθιά, η μικρή Αλεξία δίνει καθημερινά πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για την πορεία της υγείας του παιδιού και τηρούν στάση αναμονής, ώσπου να παρέλθουν τα πρώτα 48ωρα εκτός Εντατικής.

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, πριν από 10 ημέρες, η νευρολογική κατάσταση της Αλεξίας χαρακτηριζόταν «βαριά αλλά σταθερή». Αυτό, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, σημαίνει ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει, τόσο όσον αφορά τη θεραπεία όσο και την αποκατάστασή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ