«Ναι μεν, αλλά...» για τη μικρή Αλεξία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ναι μεν, αλλά...» για τη μικρή Αλεξία

❱❱ Η 8χρονη που «έφαγε» αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι έχει ανοιχτά μάτια, παράγει ήχους, όμως δεν επικοινωνεί

Εγινε το θαύμα που περίμενε όλη η Ελλάδα για την 8χρονη Αλεξία, η οποία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας, την Κυριακή του Πάσχα, καθώς οι θεράποντες γιατροί ανακοίνωσαν πως το κοριτσάκι δείχνει να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του!

Η μικρούλα, που προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση με τον σοβαρό τραυματισμό της, έχει βγει από τη ΜΕΘ και πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο του χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου. Αν και η κατάστασή της είναι σαφώς καλύτερη, οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για τη νευρολογική της εικόνα. Οπως ανέφερε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» Μανώλης Παπασάββας, διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν, η 8χρονη είναι αμίλητη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοιχτά μάτια, κινεί τα άκρα και παράγει ήχους.

Η 8χρονη Αλεξία παρέμεινε επί έναν μήνα διασωληνωμένη και σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ. Στα μέσα Μαΐου οι γιατροί είχαν προχωρήσει στην αποσωλήνωσή της, όμως λίγες μέρες αργότερα αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν και πάλι. Το μεσημέρι της Δευτέρας, έχοντας πια αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία, βγήκε από την Εντατική και πλέον ξεκινά έναν μακρύ αγώνα αποθεραπείας, έχοντας διαρκώς στο πλευρό της την οικογένειά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ