Εξω από το μαντρί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξω από το μαντρί

❱❱ Ενα στα 12 αρσενικά πρόβατα είναι gay και, καθώς δεν βοηθούν στην αναπαραγωγή, οι κτηνοτρόφοι τα στέλνουν στον χασάπη

Ενα στα 12 πρόβατα είναι γκέι, σύμφωνα με ερευνητές, και την εκτίμησή τους επιβεβαιώνουν σε ντοκιμαντέρ κτηνοτρόφοι από τη Βρετανία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα γκέι κριάρια, καθώς αρνούνται να ζευγαρώσουν με τις προβατίνες.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «My Gay Dog And Other Animals» («Ο γκέι σκύλος μου και άλλα ζώα»), που ερευνά το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας στο ζωικό βασίλειο και θα προβληθεί από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 την προσεχή Πέμπτη, οι κάμερες κατέγραψαν τη συμπεριφορά προβάτων σε εκτροφείο της εταιρίας Innovis.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη «Sun», φαίνεται ένα κριάρι να μπαίνει σε κλειστό χώρο μαζί με 30 προβατίνες. Το αρσενικό πρόβατο τις σνομπάρει αποφεύγοντας να ζευγαρώσει μαζί τους. Μάλιστα, προσπαθεί να βγει από τον κλειστό χώρο για να μπει σε διπλανό μαντρί που είναι γεμάτο κριάρια.

«Εμπορικά είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς τους κτηνοτρόφος, καθώς ένα κριάρι πρέπει να καλύψει πολλές προβατίνες» δήλωσε ο επικεφαλής της φάρμας της Innovis Ντιούι Τζόουνς. Πρόσθεσε ότι αυτό που τους απομένει είναι να στέλνουν τα γκέι κριάρια για σφαγή, ώστε να καταλήγουν κρέας στα κρεοπωλεία. 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή Τσαρλς Ροζέλι, που μελετάει τον εγκέφαλο των προβάτων στο Oregon Health and Science University των ΗΠΑ, το 8% των προβάτων είναι γκέι. Πιστεύει ότι ο σεξουαλικός προορισμός τους καθορίζεται κατά την εγκυμοσύνη τους και εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η ποσότητα της τεστοστερόνης της μητέρας τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ