Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Μικρά και μεγάλα μυστικά για το Λονδίνο των αντιθέσεων

Λονδίνο, μία από τις πρωτεύουσες της μόδας, της μουσικής, οικονομικό κέντρο και πρωτεύουσα της Ευρώπης, πόλος έλξης πληθώρας εθνών που βρίσκονται σε αναζήτηση καλύτερου βιοτικού επιπέδου κι εργασιακών ευκαιριών, το μεγαλύτερο μάλλον melting pot της Ευρώπης, όπου καθημερινά συνυπάρχουν όλες οι φυλές και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας χαρίζοντας στον επισκέπτη μια πολυδιάστατη γκάμα επιλογών σε όλα τα επίπεδα. Το πάντρεμα της αγγλοσαξονικής κληρονομιάς με το νέο και διεθνές αίμα που κυκλοφορεί στην πόλη δίνει στο Λονδίνο τον μοναδικό, ζωηρό χαρακτήρα του.
Απειρα ενδιαφέροντα και συναρπαστικά μέρη: εστιατόρια, bars, delis, fashion boutiques, μουσεία, εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, υπαίθριες αγορές και δυστυχώς πολύ λίγος χρόνος για να τα εξερευνήσεις, να τα γνωρίσεις και να τα απολαύσεις όπως πρέπει. Σε μαραθώνιο λοιπόν επιδόθηκα την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του London Fashion Week προκειμένου να προλάβω να επισκεφτώ νέα εστιατόρια, μαγαζιά κι εκθέσεις τέχνης που «έτρεχαν», καθώς και παλιά αγαπημένα μέρη που ευτυχώς δεν χάνουν ποτέ την αξία τους στο Λονδίνο.

Ενα από αυτά είναι το εστιατόριο «Wolseley» στο Picaddily, ανοιχτό από το πρωί σερβίροντας υπέροχο τυπικό αγγλικό πρωινό έως και το βράδυ με ραφιναρισμένη αγγλική – μεσογειακή κουζίνα. Στο «Wolseley» δεν παραλείπω ποτέ να πάω, λόγω του κοσμοπολίτικου αλλά και πολιτισμένου περιβάλλοντός του, αλλά και για το μοναδικό του τσάι που τις περισσότερες φορές θα το απολαύσετε δίπλα στον Daniel Craig, την Elizabeth Hurley ή κάποιον άλλο celebrity. Το english tea αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα με πεντανόστιμα ελαφριά σάντουιτς, τυπικά αγγλικά γλυκά και παραδοσιακά scones με σπιτική μαρμελάδα και κρέμα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε. Δίπλα ακριβώς από το «Wolseley» βρίσκεεται και το γνωστό «Ritz» όπου κι εκεί σερβίρεται english tea. Η κράτηση είναι αναγκαία και στα δύο εστιατόρια.

Τον τελευταίο χρόνο το Soho ξαναζεί τις παλιές του δόξες, θεωρείται μάλιστα το ιδανικό μέρος της πόλης όπου μπορείς να περάσεις το καλύτερο σαββατόβραδο με αμέτρητες επιλογές από ethnic εστιατόρια. Μία από τις νέες σχετικά αφίξεις είναι το «Bocca di Lupo». Θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά ιταλικά, δύο βήματα και αυτό από το Piccadilly, αφού καταφέρνει να προσελκύει ένα πολύ glamorous κοινό, χωρίς να χάνει όμως τον οικογενειακό του χαρακτήρα. Με την πρώτη ματιά στο μενού του νιώθεις ότι θα φας καλοφτιαγμένα τυπικά ιταλικά πιάτα, βασισμένα πάντα σε αυθεντικά ιταλικά συστατικά και συνταγές τυπικές απ’ όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Το εστιατόριο έχει περίπου δώδεκα τραπέζια και κρατάει πάντα δύο-τρία για τους πελάτες δίχως κράτηση. Αν σχεδιάζετε δείπνο, καλό θα ήταν και εκεί να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Λίγο παραπέρα, στο Old Compton Road βρίσκεται το «La Bodega Negra», από τα πιο cool και εναλλακτικά εστιατόρια-bar της πόλης, με έντονο νοτιοαμερικάνικο ambience, διεθνή κόσμο κι εκλεπτυσμένη μεξικάνικη κουζίνα. Το «Cut» στο ξενοδοχείο «45 Park Lane» στο Mayfair είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα καινούργια εστιατόρια, απόκτημα του διεθνούς φήμης chef και restaurateur Wolfgang Puck, με εξαιρετική αμερικανική κουζίνα, πολύ καλό σέρβις, φρέσκια και μοντέρνα διακόσμηση και τέλος όμορφο και περιποιημένο κόσμο.

Τέλος, αν θέλετε να αναμιχθείτε με τους κοσμικούς της πόλης και παράλληλα να περάσετε ένα διασκεδαστικό βράδυ wining & dining, πεταχτείτε μια βόλτα από το «Novikov», βρίσκεται και αυτό στο Mayfair, σε μια υπέροχη τεράστια σάλα χωρισμένη σε ιταλική γωνία, ιαπωνική και lounge area. Θα περάσετε υπέροχα με άφθονο socializing.

SHOP: Joseph.

Οταν πρωτοανακάλυψα το brand Joseph στα δεκαεννιά μου είχα ενθουσιαστεί. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε collection του και με τις ενδιαφέρουσες συνεργασίες που κατά καιρούς κάνει με ανερχόμενους σχεδιαστές. Εκτός από την ομώνυμη μάρκα Joseph, εκεί θα βρείτε επίσης Alaia, Balenciaga, Mcqueen, Balmain, Isabel Marrant, Mary Katrantzou. Joseph καταστήματα θα βρείτε διάσπαρτα σε όλο το Λονδίνο. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα joseph.co.uk για να διαλέξετε την τοποθεσία που σας βολεύει. Το αγαπημένο μου multibrand Joseph κατάστημα είναι αυτό στην Draycott Avenue, το οποίο έχει και φοβερή ποικιλία από παπούτσια και τσάντες. Μετά το shopping απολαύστε το cappuccino σας ή ακόμη και ωραιότατα burgers στο «Joe’s cafe», ακριβώς απέναντι από το συγκεκριμένο μαγαζί.

Το «Matches» αποτελεί boutique-σταθμό για όλους τους fashionistas άντρες και γυναίκες και μετρά πλέον τέσσερα μαγαζιά στις περιοχές Marylebone, Richmond, Wimbledon και βεβαίως στο αγαπημένο Notting Hill. Ανοιχτό και τις Κυριακές έως τις 18.00, εκεί θα βρείτε αμέτρητους σχεδιαστές, γνωστούς και ανερχόμενους, όπως Fendi, Saint Laurent, Martin Margiela, Stella McCartney και όλους αυτούς που είδαμε να παρελαύνουν στο London Fashion Week, όπως η Mary Katrantzou, L’Wren Scott, Peter Pilotto, Preen. Εδώ θα βρείτε επίσης σχέδια του Prabal Gurung, σχεδιαστή που εντυπωσίασε στη Νεοϋορκέζικη εβδομάδα μόδας και φορέθηκε πολύ φέτος στο κόκκινο χαλί. Για να πάρετε μια γεύση προτού επισκεφτείτε το κατάστημα, ρίξτε μια ματιά στο website www.matchesfashion.com και σχεδιάστε εκ των προτέρων τα ψώνια σας.

Εκτός από τα γνωστά πολυκαταστήματα «Harrods», «Harvey Nicks» και «Selfridges», το «Liberty» θεωρείται το πιο cult απ’ όλα, με άπειρες επιλογές για πρωτότυπα δώρα, τα πιο hot beayth και fashion brands, μεγάλη ποικιλία από φουλάρια, μεταξωτά μαντίλια, κασμιρένια κασκόλ και τέλος τα πιο μοδάτα παιδικά ρούχα και αξεσουάρ.

Τέλος το «Browns» στη South Molton Street, κάθετη στην Oxford, είναι από τα πιο παλιά μαγαζιά με σχεδιαστές απ’ όλο τον κόσμο σε ρούχα, αξεσουάρ, σειρές κεριών, περιποίησης προσώπου, βιβλίων, κοσμημάτων και τέλος νυφικές συλλογές από Vera Wang, Valentino, Monique L’Huillier, Alberta Feretti, Carolina Herrera.

Για οικονομικές αγορές των τελευταίων τάσεων της μόδας επισκεφτείτε: REISS, TOPSHOP, WAREHOUSE, RIVER ISLAND, TKMAXX.

STAY

Ο κύριος και η κυρία Kemp, γνωστοί για τα design hotels τους, πήραν εκ νέου υπό την κατοχή τους το πρώτο τους ακίνητο, το ανακαίνισαν εξ ολοκλήρου, το διακόσμησαν, έβαλαν την προσωπική τους στιλιστική υπογραφή και πλέον το «Dorset Square Hotel» αποτελεί μια άψογη επιλογή boutique hotel στην καρδιά του πανέμορφου Marylebone. Τριάντα οκτώ μοναδικά και διαφορετικά μεταξύ τους δωμάτια με ζεστό χαρακτήρα, ζωηρά χρώματα, διακοσμητικά φερμένα απ’ όλον τον κόσμο, με θέα σε έναν υπέροχο, καταπράσινο ιδιωτικό κήπο.

Τυπικό βικτοριανό κτίριο που μετατράπηκε σε κομψό, μοδάτο ξενοδοχείο, το «Blakes Hotel στο South Kensington είναι συνήθης προορισμός για celebrities και άτομα της μόδας κυρίως. Η τοποθεσία του είναι πολύ βολική, εφόσον βρίσκεται κοντά σε δύο στάσεις μετρό. Με ταξί ή και με τα πόδια βρίσκεστε πολύ κοντά στα μαγαζιά του Knightsbridge του Brompton Road ή του Kings Road. Το Hyde Park, οι κήποι του Kensington και το Αlbert Hall βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Στην άλλη πλευρά της πόλης, στο Strand του Covent Garden, ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας Norman Foster μεταμόρφωσε σε υψηλής αισθητικής ξενοδοχείο το δεκαώροφο κτίριο που για πολλά χρόνια φιλοξενούσε τον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC. Ονομάζεται «MEHOTEL», είναι πέντε αστέρων, έχει θέα στον Τάμεση, 24ωρο γυμναστήριο, 157 δωμάτια και 16 σουίτες και συγκλονιστική θέα από το rooftop εστιατόριό του.

ART TIPS

Για τους οπαδούς οποιασδήποτε μορφής μοντέρνας τέχνης, μία επίσκεψη αρκεί στα ακόλουθα μουσεία-γκαλερί:
The Victoria and Albert Museum: Τον Μάρτιο, μία από τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις είναι αυτή βασισμένη στη μουσική καριέρα του David Bowie.
Το National Portrait Gallery. Npg.ork.uk
Tate Modern. Tate.org.uk

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...