Το «Noor 1» «έφαγε» και δεύτερη δικαστικό

❱❱ «Ορφανή» πάλι η δικογραφία για το ναρκόπλοιο μετά την ξαφνική παραίτηση της ανακρίτριας Πειραιά Καλλιόπης ΜάντακαΗ δικογραφία που αφορά τη χρηματοδότηση του αμαρτωλού ναρκόπλοιου «Noor 1» μένει για ακόμη μία φορά «ορφανή», καθώς ακόμη μία δικαστική λειτουργός -η δεύτερη κατά σειρά- βγαίνει από το κάδρο της διερεύνησης της υπόθεσης. 

Η ανακρίτρια Πειραιά Καλλιόπη Μάντακα, που είχε αναλάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο τη δικογραφία με κατηγορουμένους τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη, υπέβαλε ξαφνικά τον περασμένο Μάιο την παραίτησή της από το δικαστικό σώμα!

Η επίμαχη παραίτηση έγινε δεκτή με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου και έκτοτε η περιβόητη υπόθεση βρίσκεται στον αέρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει χρεωθεί μέχρι στιγμής σε άλλον ανακριτή.

Αν και στην αίτηση της παραίτησής της η δικαστική λειτουργός επικαλείται προσωπικούς λόγους, η νέα «φυγή» δικαστή από την υπόθεση γεννά εύλογα ερωτήματα για την έκβαση της έρευνας, αλλά και για το αν η εν λόγω ανακρίτρια είχε προβεί σε ανακριτικές πράξεις στους εννέα μήνες κατά τους οποίους χειριζόταν την υπόθεση και σε ποιες.

Έρευνα

Ωστόσο, η Καλλιόπη Μάντακα δεν είναι η πρώτη δικαστική λειτουργός που φεύγει από την έρευνα για τα εμβάσματα που αφορούσαν τη χρηματοδότηση του πλοίου, το οποίο μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνη στα αμπάρια του.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του, τον Μάρτιο του 2018, για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών, η διενέργεια της κύριας ανάκρισης είχε ανατεθεί στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ευαγγελία Αλεξακίδου. Όμως τον Σεπτέμβριο του 2018 η… μετάθεσή της από τον Πειραιά στην Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα η δικογραφία να μείνει «ορφανή».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον πότε θα περάσει η σκυτάλη της καυτής δικογραφίας στα χέρια του επόμενου δικαστικού λειτουργού και εάν ο νέος ανακριτής θα παραμείνει στη θέση του ως την ολοκλήρωση της έρευνας.

f2 385

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ