Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Όλα στη… φόρα για το «NOOR 1»

Νέα «βόμβα» έσκασε την περασμένη Δευτέρα στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το «Νοοr 1», καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε εντολή να προσκομιστούν και να αναγνωστούν στο δικαστήριο οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του ναρκόπλοιου, οι οποίες είχαν καταγραφεί το 2012, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιβόητου ποδοσφαιρικού σκανδάλου «Κοριόπολις» με τους στημένους αγώνες.

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας έγινε δεκτή από το δικαστήριο, παρά την τιτάνια προσπάθεια που έκανε για να την αποτρέψει ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αιμίλιου Κοτσώνη, Ιωάννης Ηρειώτης, ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι τα έγγραφα που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο (σ.σ.: συνομιλίες) «παρανόμως εισήχθησαν στη δικογραφία» και δεν πρέπει να αναγνωστούν.

IMG 1537

Μάλιστα, με αφορμή ένα έγγραφο που υπέγραφε ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, ο δικηγόρος του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη τόνισε σε υψηλούς τόνους: «Δεν μπορεί να δεχόμαστε παράνομες πράξεις από κανέναν ανθυπασπιστή. Τέτοια αίσχη δεν έχω ξαναδεί. Έχουν στοχοποιήσει έναν άνθρωπο και στον βωμό να τον εξοντώσουν, δεν διστάζουν».

Ωστόσο, τα επιχειρήματά του έπεσαν στο κενό, καθώς η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Βλάχου υποστήριξε πως οι επίμαχες συνομιλίες, οι οποίες καταγράφηκαν την περίοδο της διερεύνησης του «Κοριόπολις», είναι άκρως ενδιαφέρουσες και πρέπει να ακουστούν στο δικαστήριο.

Εμπλεκόμενοι

Σε αυτές φέρεται ότι ακούγονται τόσο ο Αιμίλιος Κοτσώνης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών για την υπόθεση του ναρκόπλοιου, όσο και άλλοι εμπλεκόμενοι, όπως οι Νίκος Συντιχάκης και Βαγγέλης Μαρινάκης, για τους οποίους αναμένεται να αρχίσει η τακτική ανάκριση στον Πειραιά.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι ναι μεν τα επίμαχα έγγραφα δεν μπήκαν με δικονομική ορθότητα στη δικογραφία, έδωσε όμως εντολή να γίνουν εκ νέου απομαγνητοφωνήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και να αναγνωστούν στο δικαστήριο, αφού υπήρχε βούλευμα που ανάβει το πράσινο φως για τη χρήση τους.

Αυτό σημαίνει ότι στις επόμενες συνεδριάσεις που θα έχουν προσκομιστεί οι απομαγνητοφωνήσεις από τα εγκληματολογικά της Ασφάλειας, θα ακουστούν… πράματα και θάματα, καθώς κάποια από τα πρόσωπα που ακούγονται αναφέρονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου, τσιγάρων και άλλα! Οι συνομιλίες έγιναν το 2015 αντικείμενο έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία ζήτησε με παραγγελία της από την αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την απομαγνητοφώνηση των επίμαχων συνομιλιών, προκειμένου να διερευνηθούν αδικήματα όπως η λαθρεμπορία τσιγάρων και η παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Τελικά, απομαγνητοφωνήθηκαν και διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά τον Δεκέμβριο του 2016, όταν είχε ήδη ολοκληρωθεί το πρωτόδικο δικαστήριο για τους εμπλεκομένους στο ναρκόπλοιο.

Η λίστα του θανάτου

Μεγαλώνει κάθε λίγο και λιγάκι η μακάβρια λίστα των νεκρών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» και ταυτόχρονα πυκνώνουν τα ερωτήματα για το «γαϊτανάκι» του θανάτου που έχει ξεκληρίσει τον ένα μετά τον άλλο εννέα σημαντικούς μάρτυρες. Ο ένατος μάρτυρας της πολύκροτης υπόθεσης που χάνει μυστηριωδώς τη ζωή του ήταν ο 46χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης από την Κρήτη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento», σκοτώθηκε τον Ιούνιο του 2018 σε περίεργο τροχαίο στο Οντάριο του Καναδά. Ωστόσο, ο θάνατός του δεν πήρε δημοσιότητα, παρόλο που είχε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης του «Noor 1», μετά τον εντοπισμό του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα.

Ο Καζινάκης οδηγούσε τη Mercedes του με συνεπιβάτη τον αδελφό του πρώην υπουργού Μεταφορών του Καναδά Στίβεν Ντελ Ντούκα, όταν για άγνωστους λόγους το όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία και οι δύο. Για τις περίεργες συνθήκες του τροχαίου είχε μιλήσει τότε ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας Ντέιβ Μίτσελ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μυστήριο πώς αυτό το όχημα έφυγε από τον δρόμο».

Με τον Καζινάκη οι νεκροί που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την υπόθεση του «Noor 1» σε Ελλάδα και εξωτερικό φτάνουν τους εννέα από το 2014! Οι περισσότεροι δολοφονήθηκαν, ενώ ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του φορτίου ηρωίνης που κρατούνταν στον Κορυδαλλό Σερχάν Μπασκάλ μεταφέρθηκε με δύσπνοια στο νοσοκομείο όπου κατέληξε. Αδιαθεσία ένιωσε ενόσω κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας και ο Ινδός μηχανικός του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου κατέληξε από έμφραγμα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...