Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

«Λούης» και ο τρίτος ανακριτής για το «Noor1»

Τον δρόμο της μετάθεσης ή ακόμη και της… ξενιτιάς προτιμούν ο ένας μετά τον άλλον όσοι ανακριτές ανέλαβαν τη δικογραφία της παράλληλης έρευνας για το αμαρτωλό δεξαμενόπλοιο «Noor1», αφού και ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που παρέλαβε την… καυτή πατάτα ζήτησε να μετατεθεί στη Χαλκίδα!

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open», ο ειδικός ανακριτής Πειραιά Γιάννης Πετρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την παράλληλη έρευνα του «Noor1» τον Σεπτέμβριο του 2019, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την πολύκροτη υπόθεση, καθώς ζήτησε μετάθεση, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες ότι στα αχαρτογράφητα νερά της υπόθεσης του ναρκόπλοιου δεν «στεριώνει» ανακριτής!

Πάντως, πριν από κάποιο διάστημα, ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου της δικογραφίας, με κατηγορουμένους τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τους τρεις συνεργάτες του Νίκο Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη. Το αίτημά του ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, ουδέποτε απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο. Πλέον, μένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες αν θα γίνει δεκτό το αίτημά του για μετάθεση και αν θα είναι τελικά ο τρίτος ανακριτής που θα εγκαταλείψει την επίμαχη έρευνα.

Η αρχή έγινε με την πρώτη ανακρίτρια που παρέλαβε τον φάκελο για το ναρκόπλοιο Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα. Ακολούθησε η ανακρίτρια Πειραιά Καλλιόπη Μάντακα, η οποία όχι μόνο παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα, αλλά και μετανάστευσε στις ΗΠΑ!

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει τα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών που ζητούσαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου για πρόσωπα που φέρεται ότι έχουν ρόλο στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενός μάρτυρα, ο οποίος προσπαθεί να καταθέσει επί δυόμισι χρόνια, όμως το Συμβούλιο απέρριψε με βούλευμα το σχετικό αίτημα. Το ίδιο είχε συμβεί στο παρελθόν και στο αίτημα για άνοιγμα των συνομιλιών του Ευθύμη Γιαννουσάκη, που, αν και απερρίφθη αρχικά, εν τέλει έγινε δεκτό, ξεκλειδώνοντας τις «πύλες της κολάσεως» για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...