Απορρίφθηκε η αίτηση μετάθεσης του ειδικού ανακριτή Πειραιά που έχει αναλάβει την έρευνα για το ναρκόπλοιο «Noor 1»

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η αίτηση μετάθεσης που είχε υποβάλει ο ειδικός ανακριτής Πειραιά Γιάννης Πετρόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τη δικογραφία της παράλληλης έρευνας για το αμαρτωλό δεξαμενόπλοιο «Noor 1»!

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Πετρόπουλος παραμένει στη θέση του τουλάχιστον ως τον Ιούνιο του 2021 και πλέον καλείται να ερευνήσει την πολύκροτη υπόθεση που εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2018, όταν η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα είχε ασκήσει κακουργηματικές ποινικές διώξεις εις βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του Νίκου Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη.

Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Η δίκη στο Open», o ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Γιάννης Πετρόπουλος ζήτησε να μετατεθεί στα δικαστήρια της Χαλκίδας, όπου διαμένει, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, η ηγεσία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι πρέπει να συνεχίσει τη θητεία του στον Πειραιά, πόστο στο οποίο υπηρετεί μόλις εννέα μήνες! Χθες στη λίστα με τα ονόματα των 96 πρωτοδικών οι οποίοι παίρνουν μετάθεση δεν περιλαμβανόταν εκείνο του εν λόγω δικαστικού λειτουργού.

Δήλωση εξαίρεσης

Ο κ. Πετρόπουλος είχε υποβάλει και τον περασμένο Οκτώβριο δήλωση εξαίρεσης από τη δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς ο πατέρας του είχε θητεύσει στο παρελθόν ως αθλητικός δικαστής. Όμως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά την είχε απορρίψει. Έτσι, μετά το «όχι» και των Αρεοπαγιτών ο ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά δεν έχει άλλη επιλογή από το να χειριστεί την «καυτή πατάτα» που παρέλαβε από τους προκατόχους του.

Πριν από αυτόν η ανακρίτρια Ευαγγελία Αλεξακίδου είχε ζητήσει και είχε πετύχει τελικώς να μετατεθεί από τον Πειραιά στην Αθήνα, ενώ είχε ακολουθήσει η ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα, η οποία παραιτήθηκε από το δικαστικό Σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ