«Απών» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη δίκη για τα «στημένα» λόγω Wall Street και κορονοϊού!

Τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης τους θεσμούς συνολικά αλλά και ειδικά την ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της απέδειξε χθες στη διάρκεια της δίκης για τα «στημένα», όταν μέσω του δικηγόρου του δήλωσε επί της ουσίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως δεν… καταδέχεται να απολογηθεί ως κατηγορούμενος.

Οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε ο συνήγορος του επιχειρηματία για αυτή την άρνηση είναι, αφενός, πως η παρουσία του κ. Μαρινάκη στο δικαστήριο βλάπτει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και, αφετέρου, πως ο πελάτης του φοβάται μήπως νοσήσει και πάλι από κορονοϊό (!).

«Κάθε παρουσία του κ. Μαρινάκη σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες που παίρνουν παγκόσμιες διαστάσεις. Και του δημιουργούν μια λογοδοσία κάθε φορά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς για ανάληψη έργων» είπε ο συνήγορος του επιχειρηματία Βασίλης Δημακόπουλος, λες και έπρεπε να απολογηθεί η σύνθεση της έδρας επειδή βλάπτει τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Μαρινάκη και όχι ο ίδιος για την πιθανότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Δημακόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως «ο κ. Μαρινάκης νόσησε από κορονοϊό, βεβαίως το ξεπέρασε, αλλά, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν παράγονται αντισώματα του ιού που να προστατεύουν και όσους νοσούν και όσους προσεγγίζουν νοσούντες», θέλοντας να δώσει επιπλέον μία δικαιολογία για την απόφαση του πελάτη του. Λες και οι δικηγόροι και οι δικαστές που βρίσκονται στις αίθουσες των δικαστηρίων για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, αλλά και οι μάρτυρες και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι υποδεέστεροι άνθρωποι και δεν έχει καμία σημασία αν κινδυνεύουν.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, έπειτα από αυτή την τοποθέτηση, υπογράμμισε πως μπορεί βέβαια ο νόμος να επιτρέπει να μην εμφανίζονται οι κατηγορούμενοι, αλλά από τη στιγμή που πρόκειται για κακούργημα, καλό θα ήταν ο κ. Μαρινάκης να εμφανιστεί ώστε το δικαστήριο να μπορεί να ρωτήσει ό,τι χρειαστεί, και έδωσε προθεσμία μέχρι την Τρίτη προκειμένου να επανεξετάσει ο επιχειρηματίας την απόφασή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης των 28 προσώπων που κατηγορούνται κατά περίπτωση για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της σύστασης συμμορίας, αλλά και το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος και από την επόμενη Τρίτη αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...