Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Διαδικτυακό «γλέντι» για τις μάσκες που κάλυπταν και το… κεφάλι των μαθητών

Το απόλυτο… μπάχαλο επικράτησε με τις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές, αφού σε μεγάλο ποσοστό έκαναν περισσότερο για… αλεξίπτωτα, λόγω του τεράστιου μεγέθους τους, που δεν ταίριαζε στα προσωπάκια των παιδιών!

Στο διαδίκτυο στήθηκε «γλέντι» και οι φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονταν όχι μόνο παιδάκια, αλλά και… γονείς που η μάσκα κάλυπτε ολόκληρο το κεφάλι τους, έκαναν θραύση!

Αργά χθες, μετά τον θόρυβο, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ) προσπάθησε να δικαιολογήσει το γελοίο της υπόθεσης με ανακοίνωσή της.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου…», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Με λίγα λόγια, σε μια προμήθεια ύψους 6.000.000 ευρώ μπερδεύτηκαν οι… διαστάσεις πριν και μετά το ράψιμο! Αραγε, ποιος θα λογοδοτήσει για την γκάφα, αφού έως χθες κανείς δεν είχε αναλάβει ξεκάθαρα την ευθύνη; Πάντως, η ΓΓΔΥ ενημέρωσε ότι επαναδιατύπωσε τις σωστές προδιαγραφές και «θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για τον διαγωνισμό», όμως δεν μάθαμε αν θα… ξαναπληρώσουμε για τη νέα παρτίδα!

Κατά τ’ άλλα, ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία τελέστηκε χθες χωρίς πολλά «παρατράγουδα», αλλά και με τις αναμενόμενες σκληρές αντιδράσεις των πολέμιων της μάσκας. Τα περιστατικά αντίδρασης ήταν περιορισμένα, με αποτέλεσμα στην πλειονότητα των σχολείων η πρώτη μέρα επιστροφής να κυλήσει ομαλά.

Το πιο θλιβερό περιστατικό της χθεσινής μέρας εκτυλίχθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, όπου ένας πατέρας χτύπησε έναν καθηγητή επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα στο παιδί του προτού μπει στο σχολείο. Ο καθηγητής, ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Χανίων, κατέφυγε μετά στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του οξύθυμου γονέα, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα.

«Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του… έπαιξα μια κουτουλιά!» ισχυρίστηκε λίγο αργότερα σε δηλώσεις του ο πατέρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον εκπαιδευτικό.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας σε ανάρτησή της στο facebook ότι «το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια».

Μεμονωμένα περιστατικά «αντίστασης» στο μέτρο της μάσκας εκτυλίχθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στο Δημοτικό των Γουρνών στο Ηράκλειο, όπου κάποιοι γονείς εμφανίστηκαν χωρίς τα παιδιά και κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.

«Το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο στο σχολείο» δήλωσε στην κάμερα του Σκάι ένας πατέρας από τη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας για τις απουσίες σε μαθητές που δεν φορούν μάσκα, ενώ στην ίδια πόλη μια μητέρα «κατσάδιασε» τον γιο της επειδή… δέχτηκε να φορέσει μάσκα! Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, διακρίνεται να αρπάζει τη μάσκα από τα χέρια του παιδιού και να την πετάει σε έξαλλη κατάσταση στον δρόμο, φωνάζοντας: «Εγώ αυτό το μπ…έλο δεν το θέλω»!

Στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας απαγόρευσαν την είσοδο σε ανήλικο μαθητή, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τον γονιό του χωρίς να φοράει μάσκα, σύμφωνα με το tempo24.gr. Επίσης, άλλοι τέσσερις μαθητές «έφαγαν πόρτα» για τον ίδιο λόγο στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

foto twitter

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...