Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η… «Μετακίνηση» Πολυτεχνείο του ΚΚΕ και το show του Γιάνη! Επεισόδια παρά την απαγόρευση

Διπλή συγκέντρωση και πορεία επιχείρησε χθες το ΚΚΕ, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις. Η μία το πρωί έξω από την αμερικανική πρεσβεία, που έληξε χωρίς έκτροπα, και μια δεύτερη -στη συνέχεια- στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, που κατέληξε με επεισόδια, καθώς οι διαδηλωτές αρνούνταν να αποχωρήσουν.

Η πλειονότητα των μελών του ΚΚΕ, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε στείλει SMS στο 13033 για μετάβαση σε νοσοκομείο, ώστε να είναι «καλυμμένοι» και νόμιμοι σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές. Μάλιστα, πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξηγούσαν ότι περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό «1» στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν σε γιατρό στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», που βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

5188995

Στο μεταξύ ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι αστυνομικοί έσκισαν το πουκάμισο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Θανάση Παφίλη, αν και στα τηλεοπτικά πλάνα δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο κ. Παφίλης φάνηκε να ανοίγει μόνος του το πουκάμισό του. Ο κ. Κουτσούμπας, χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να διαλυθεί η συγκέντρωση, απαίτησε να αφεθούν ελεύθερα τα άτομα που ενεπλάκησαν νωρίτερα στα επεισόδια με την Αστυνομία αλλά και να πάει εισαγγελέας στο σημείο.

5189046

Το ΚΚΕ «έσπασε» την απαγόρευση συγκεντρώσεων και στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν έγινε καμία σύλληψη, προκειμένου να αποφευχθεί σύρραξη, όταν μέλη του κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα.

Οι διαδηλωτές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση, αλλά παρακολουθούσαν από απόσταση χωρίς να επέμβουν και οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες, διατηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναξαν συνθήματα κατά της Αμερικής, δεν δημιούργησαν πρόβλημα με τυχόν επίθεση κατά των ΜΑΤ, ενώ διαδηλωτές πυρπόλησαν και μια σημαία των ΗΠΑ.

5189394 επεισόδια1

Αμέσως μετά αποχώρησαν υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο δεκάδων ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οδό Τσιμισκή, όπου συγκεντρώθηκαν και σταμάτησαν την κυκλοφορία για μισή ώρα περίπου.

Ο έλεγχος έγινε για τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας, κάτι που οδήγησε σε προσαγωγές 30 ατόμων, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μετά την ένταση που προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης στην ξαφνική πορεία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σόου του Βαρουφάκη με καθιστική διαμαρτυρία (όταν κουράστηκε)

Θα μπορούσε να είναι μια κακή κωμωδία από έναν ηθοποιό που είναι τόσο νάρκισσος, που δεν μπορεί να υποδυθεί κανέναν ρόλο, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προβολή του με κάθε τρόπο.

Δυστυχώς για την Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης υφίσταται ακόμη στην πολιτική ζωή και ταλαιπωρεί τους πάντες. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με την συνοδεία έξι βουλευτών του κόμματος και αψηφώντας τα μέτρα για τον κορονοϊό, έκανε αυτό που είχε προαναγγείλει: επαναστατική γυμναστική. Και αφού κουράστηκε, έκανε και καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή.

Ταλαιπώρησε χιλιάδες Αθηναίους, οι οποίοι στις δύσκολες συνθήκες που ζουν είχαν να αντιμετωπίσουν και το σόου του Βαρουφάκη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με έξι βουλευτές έφτασε στο Πολυτεχνείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κρατώντας πλακάτ τα οποία έγραφαν: «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία» και «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα».

23436145

Η πορεία διακόπηκε στο ύψος του ΝΙΜΤΣ από τις αστυνομικές Αρχές, με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 που ήθελαν να καταλήξουν στην αμερικανική πρεσβεία να κάθονται στο έδαφος και να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία.

Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να καταστεί το πρόσωπο της ημέρας, γι’ αυτό έκανε τεράστιες, ανεπιτυχείς προσπάθειες, ώστε να τους προκαλέσει να τον εμποδίσουν, να δημιουργηθεί ένταση και φυσικά να την εκμεταλλευτεί. Φώναζε στους αστυνομικούς: «Είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να μου πείτε ότι δεν περνάω. Πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να με περιορίσετε; Σας ζητώ να με περιορίσετε». Το μόνο που κατάφερε ήταν να ταλαιπωρήσει όλους αυτούς για τους οποίους κόπτεται ότι θέλει το καλό τους.

Κυνηγητό, ένταση και προσαγωγές

Περισσότερες από 100 προσαγωγές ατόμων σημειώθηκαν χθες από τις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ένταση και κυνηγητό σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τόσο εκεί όσο και από άλλες περιοχές της Αθήνας οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κινηθούν προς τα Προπύλαια προκειμένου να κάνουν πορεία.

Στα Σεπόλια η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που ένας κάτοικος της περιοχής έχασε τις αισθήσεις του. Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκαν ένταση και μικροεπεισόδια γύρω από το Αλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης και στα Πετράλωνα.

Στα Πετράλωνα

Στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα είχαν συγκεντρωθεί 150 περίπου άτομα, ενάντια στην καταστολή που έλαβε χώρα στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας Δράση και ομάδα των ΜΑΤ, που διέλυσαν τη συγκέντρωση και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε και στην ξαφνική πορεία από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Επειτα από διαβουλεύσεις αντιπροσωπίας των συγκεντρωμένων και αστυνομικών, η Αστυνομία άρχισε να προχωρά σε προσαγωγές-συλλήψεις ώστε να ελεγχθούν ένας ένας οι διαδηλωτές για τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Μέλος του Επαναστατικού Αγώνα είχε γεμίσει Ι.Χ. με «πολεμοφόδια» για τις πορείες

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών, μια και έχει συλληφθεί και φυλακιστεί ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που το είχε γεμίσει με «πολεμοφόδια» προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

polemofodia3

Ο 40χρονος Κ.Γ., σύμφωνα με την Αστυνομία, κινούνταν με το όχημά του στην οδό Σταδίου, χθες το πρωί, όταν στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων τον σταμάτησαν και βρήκαν μέσα στο Ι.Χ. κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, σουγιά, κατσαβίδι και πολλά ακόμη άλλα.

Αμέσως τόσο ο ίδιος όσο και άλλα επτά άτομα που κινούνταν στο κέντρο της Αθήνας και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο του Πολυτεχνείου προσήχθησαν στην Ασφάλεια και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Με Μαζιώτη

Ο Κ.Γ. είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα για συμμετοχή στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, το 2010 είχε προφυλακιστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά τη λήξη της 18μηνης προσωρινής κράτησής του, ενώ στη συνέχεια καταδικάστηκε συνολικά σε 46 χρόνια κράτηση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωση, με εκτιτέα ποινή 25 χρόνια. Ωστόσο αποφυλακίστηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο με περιοριστικούς όρους.

O 40χρονος (σήμερα), όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, από τα δεκαπέντε του χρόνια έχει ενεργό παρουσία στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ ήταν ανάμεσα στους 500 συλληφθέντες -μεταξύ άλλων ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα- το 1995 στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...