Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

To Noor1 σαλπάρει για τον Άρειο Πάγο

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου η απόφαση που έριξε στα…  μαλακά τούς κατηγορουμένους για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του «Noor 1».

  • Από τον
    Βασίλη Τζήμτσο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», μετά την απόφαση με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια για τους καταδικασθέντες εμπλεκομένους και απαλλάχθηκαν τρεις κατηγορούμενοι.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη έστειλε προχθές, Πέμπτη, έγγραφο στην πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Πειραιά Αγγελική Κόφφα, με το οποίο ζητά να της διαβιβαστεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όταν αυτή καθαρογραφεί.

Στο υπηρεσιακό έγγραφο η κυρία Τσιρώνη αναφέρει πως ζητά τη δικαστική απόφαση για δικές της ενέργειες. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά θα διαβάσει τη δικαστική απόφαση και δύναται να διαβιβάσει στον Αρειο Πάγο την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αφορά το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που πέρασε από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Έσπασαν» τα ισόβια

Έτσι η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να περάσει από το… μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου, αξιολογώντας την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια για τους καταδικασθέντες εμπλεκομένους στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» και απαλλάχθηκαν τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην συνεργάτης της εταιρίας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη και πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας δύναται να προχωρήσει σε αναίρεση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, τόσο επί της ουσίας όσο και επί των ελαφρυντικών που χορηγήθηκαν στους καταδικασθέντες.
Υπενθυμίζεται πως με την απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απάλλαξε από τις κατηγορίες τρεις κατηγορουμένους, εκ των οποίων ο πρώην συνεργάτης της εταιρίας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη και πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης με «ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε τονίσει επί λέξει η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη, απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε ο υποναυλωτής του «Noor 1», στέλεχος εταιρίας πετρελαιοειδών, Βασίλειος Κουρούβανης κατά πλειοψηφία 4-1. Ο εφέτης Νικόλαος Κουτρούμπας μειοψήφησε, έχοντας την άποψη πως πρέπει να καταδικαστεί, όπως και πρωτόδικα. Πρωτόδικα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά είχε καταδικάσει τους Αιμ. Κοτσώνη και Β. Κουρούβανη για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον, τόσο η εισαγγελέας της έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου Μαρία Τρουπή όσο και η εισαγγελέας της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου Βασιλική Βλάχου είχαν ζητήσει την καταδίκη τους για ακόμα βαρύτερο αδίκημα, αυτό της αυτουργίας στην πράξη της μεταφοράς του φορτίου του «λευκού θανάτου».

Ο Άρειος Πάγος αναμένεται να εξετάσει επίσης το σκεπτικό του δικαστηρίου, με το οποίο χορηγήθηκε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο στον Ευθ. Γιαννουσάκη, τον Γ. Μπουρδούβαλη και σε τρεις Τούρκους που είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου κατέληξε η ηρωίνη από το «Noor 1».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...