Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Σοκάρει η ομολογία του Αλβανού για την δολοφονία του ξενοδόχου στην Οία: Τον έκαψε και πήγε για καφέ!

Πίστεψε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα ο 20χρονος Αλβανός που δολοφόνησε τον άτυχο ξενοδόχο Νίκο Χάλαρη μέσα στο ξενοδοχείο του στην Οία της Σαντορίνης για 200 ευρώ και πυρπόλησε το πτώμα του με… βότκα, αλλά τον πρόδωσαν οι κάμερες ασφαλείας!

  • Από την
    Εύα Παπαδάτου

Ο Λ.Ι. θεώρησε ότι θα κατάφερνε να εξαφανίσει τα ίχνη του, καθώς στους δρόμους δεν κυκλοφορούσε πολύς κόσμος λόγω του lockdown, οπότε δύσκολα θα τον έβλεπε κάποιος. Όμως η ησυχία που επικρατούσε στο νησί ήταν που οδήγησε τις Αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αφού ο νεαρός ήταν το μόνο άτομο που «έπιασαν» οι κάμερες ασφαλείας παρακείμενου κτιρίου.

Ύστερα από πολύωρη ανάκριση ο 20χρονος Αλβανός «έσπασε» τελικά και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τον 69χρονο και κατόπιν έβαλε φωτιά στο πτώμα για να κρύψει τα ίχνη του. Μάλιστα, περιέγραψε ψύχραιμος τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας, στην οποία, όπως ισχυρίστηκε, προχώρησε για ένα χρέος που είχε το θύμα προς αυτόν, ύψους μόλις 200 ευρώ.

Η κοινωνία του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού είναι σοκαρισμένη από την αποκάλυψη ότι πίσω από τη φρικτή δολοφονία του άτυχου Νίκου Χάλαρη είναι ο 20χρονος αλλοδαπός που είχε επαγγελματική σχέση μαζί του. Ο Λ.Ι. ισχυρίστηκε ότι ο ξενοδόχος του χρωστούσε τα χρήματα αυτά από κάποιες οικοδομικές εργασίες που είχε κάνει στο ξενοδοχείο πριν από κάποιους μήνες, αλλά δεν του τα έδινε. Όπως είπε στους αστυνομικούς, το μοιραίο βράδυ τον συνάντησε στο ξενοδοχείο για να του τα ζητήσει, καθώς είχε απόλυτη ανάγκη να στείλει χρήματα στη μητέρα του και στις αδελφές του.

Οι δύο άνδρες άρχισαν να μιλούν έξω από το συγκρότημα και γρήγορα τα αίματα άναψαν. Λίγο μετά μπήκαν μέσα και εκεί, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς ο Αλβανός, ο 69χρονος τον χτύπησε, κάτι που τον έκανε έξαλλο. Θολωμένος, όρμησε πάνω του και άρχισε να τον γρονθοκοπεί, ώσπου ο ηλικιωμένος σωριάστηκε στο πάτωμα. Σε κατάσταση αμόκ, ο 20χρονος βρήκε στην αυλή ένα κοντάρι και άρχισε να χτυπάει και με αυτό το θύμα, με αποτέλεσμα οι κηλίδες αίματος να γεμίσουν το δάπεδο και τους τοίχους.

Στη θέα τού αιματοβαμμένου χώρου ο νεαρός πανικοβλήθηκε και άρχισε όπως όπως να καθαρίζει χρησιμοποιώντας μερικά πανιά και μια σφουγγαρίστρα που βρήκε. «Τον έσυρα μέχρι τη ρεσεψιόν και τον έβαλα σε έναν μικρό χώρο. Εκεί πήρα ό,τι χαρτιά βρήκα και τα έβαλα πάνω του. Έψαξα να βρω οτιδήποτε εύφλεκτο και τότε είδα ένα μπουκάλι βότκα, με το οποίο τον περιέλουσα και του άναψα φωτιά» περιέγραψε στην προανακριτική του ομολογία ο νεαρός Αλβανός.

Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι ενός φίλου του, άλλαξε ρούχα, πέταξε τα ματωμένα στη θάλασσα και πήγε για… καφέ, σαν να μην είχε συμβεί κάτι! Ωστόσο, θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει στον τόπο του εγκλήματος ένα κοντάκι και αναγκάστηκε να επιστρέψει. Αφού το πήρε, άρπαξε και το κινητό του θύματος και το πέταξε στη θάλασσα. Έπειτα έκανε σαν κύριος βόλτες στο νησί και την επομένη πήγε κανονικά στην εργασία του.

Δικογραφία

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δράστης δεν έκλεψε το πανάκριβο ρολόι που φορούσε στο χέρι του ο 69χρονος, ενώ και το χρηματοκιβώτιο του ξενοδόχου βρέθηκε άθικτο. Ο ίδιος, εξάλλου, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε σκοπό να ληστέψει τον ξενοδόχο, αλλά μόνο να πάρει τα 200 ευρώ που του χρωστούσε. Οι αστυνομικοί σχηματίζουν εις βάρος του 20χρονου δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης έχει εντοπιστεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν να έχει μπει παράνομα στην Ελλάδα από την Κακαβιά, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δύο φορές τον Οκτώβριο του 2017 και άλλη μία στη Σαντορίνη στις 27 Μαΐου του 2019. Και πάλι απελάθηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε τον Μάρτιο, λίγο πριν αρχίσει η πρώτη καραντίνα για τον κορονοϊό.

Οι κάμερες επιχειρήσεων «τσάκωσαν» τον φονιά

Από την αρχή οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο Νίκος Χάλαρης, αλλά η ανθρωποκτονία ήταν η πιο πιθανή εκδοχή και απλώς περίμεναν να τη «δέσουν» με το πολύτιμο -όπως αποδείχτηκε- υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Η λεπτομερής έρευνα στα πλάνα από τις κάμερες επιχειρήσεων στην Οία οδήγησε τους άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στη σύλληψη του δολοφόνου του 69χρονου ξενοδόχου. Το «Nikos Villas» του άτυχου άνδρα δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι Αρχές να αναζητήσουν υλικό από άλλες επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή. Ο 20χρονος Λ.Ι. καταγράφηκε να αναχωρεί σε σχετικά ήρεμη κατάσταση από το σημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο του θύματος, λίγο πριν ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική για τη φωτιά που εκδηλώθηκε εκεί και οδήγησε στον εντοπισμό του απανθρακωμένου πτώματος.

Εξάλλου, γείτονες κατέθεσαν ότι είχαν ακούσει φωνές από το ξενοδοχείο του Χάλαρη και οι αστυνομικοί ερεύνησαν τις μαρτυρίες. Ο νεαρός, που βρισκόταν στη χώρα χωρίς άδεια παραμονής, εντοπίστηκε στο σπίτι όπου διέμενε στη Μεσαρά μαζί με άλλους δύο μη νόμιμους μετανάστες και οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες. Εκεί βρήκαν και τα παπούτσια που φορούσε όταν μπήκε δεύτερη φορά στο ξενοδοχείο, καθώς τα πρώτα τα είχε ξεφορτωθεί.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...