Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

«Βόμβα» από τον μάρτυρα της υπόθεσης «Noor 1»! «Πήγαν να με εξαγοράσουν»

Την απόπειρα εξαγοράς του κατήγγειλε στις αρχές Δεκεμβρίου ένας μάρτυρας της υπόθεσης που αφορά την εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στη διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1»! Πρόκειται για τον επιχειρηματία Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος έδωσε κατάθεση στον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο.

Ο δικαστικός λειτουργός διερευνά τη δεύτερη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για τους αποστολείς και παραλήπτες του φορτίου του «λευκού θανάτου», οι οποίοι φέρεται ότι είναι οι Τούρκοι Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι, αλλά και για τους χρηματοδότες του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για την υπόθεση.

Κατηγορούμενοι ως χρηματοδότες είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δύο στενοί συνεργάτες του και ένας ναυτασφαλιστής, που έδωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά στον Γιαννουσάκη, από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη πέρασε πάνω από ένας τόνος της ηρωίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε αυτοβούλως στον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά, έπειτα από δικό του αίτημα δημοσίως στην εκπομπή «Η δίκη στο Open» και ύστερα από παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, που εποπτεύει δικαστικά τις υποθέσεις ναρκωτικών σε όλη τη χώρα. Ο μάρτυρας κατέθεσε την 1η Δεκεμβρίου σε προανακριτικό υπάλληλο στην πρεσβεία του Ντουμπάι, καθώς του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τα Εμιράτα λόγω της οικονομικής διαφοράς που είχε με ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας σκαφών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το πλοίο δεν ήταν αξιόπλοο κι έτσι δεν αποπλήρωσε όλο το χρηματικό ποσό στην εταιρία. Ποιος είναι ιδιοκτήτης του ναυπηγείου; Ο Fawaz Mubarak Al Hasawi, πρώην ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ, την οποία, κατά διαβολική σύμπτωση, αγόρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Μιλώντας προχθές στην τηλεοπτική εκπομπή «Η δίκη στο Open», ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε την απόπειρα εξαγοράς του εν όψει της κατάθεσής του στον ανακριτή για όσα γνωρίζει σχετικά με το ναρκόπλοιο. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο άνθρωπος που τον προσέγγισε έχει σχέση με οικονομικό παράγοντα και γυναίκα βουλευτή.

«Έχω στοιχεία»

«Υπήρχε άνθρωπος που προσπάθησε να με εξαγοράσει. Να αγοράσει τα στοιχεία που έχω και να με πάρει από τη χώρα όπου είμαι. Δεν μου είπε από ποιον έρχεται, αλλά μου ανέφερε δύο ονόματα. Ενός μεγάλου οικονομικού ποδοσφαιρικού παράγοντα και μιας πολιτικού, που είναι εν ενεργεία βουλευτής. Ηθελε να πάρει στοιχεία που έχω γι’ αυτούς τους δύο ανθρώπους. Αυτό έγινε πριν από δύο μήνες. Δεν έχω στοιχεία γι’ αυτούς τους δύο» είπε ο μάρτυρας του «Noor 1» στην τηλεοπτική συνέντευξή του.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι στην κατάθεσή του στον ανακριτή Διαφθοράς κατονόμασε συνολικά 10 πρόσωπα που γνωρίζουν πράγματα για την υπόθεση του «Noor 1», μεταξύ αυτών και δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

«Καταρχάς, με το πλοίο δεν εμπλέκονται. Εμπλέκονται με άτομα που εμπλέκονται στο πλοίο… Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο της εμπλοκής των δύο αυτών προσώπων που συζητάμε με συγκεκριμένους ανθρώπους από το “Noor 1”…» ανάφερε σχετικά στις δηλώσεις του στο Open ο επιχειρηματίας Β. Γεωργιάδης, ο οποίος στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην αθώωση κατηγορουμένων για το «Noor 1» στη δίκη που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

«Αυτοί που αθωώθηκαν δεν είναι αθώοι! Και αυτοί που δικάστηκαν δεν φταίνε!» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν το «Noor 1» στην Ελευσίνα είχαν φέρει και άλλο πλοίο στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η ανάκριση συνεχίζεται με τη λήψη και άλλων μαρτυρικών καταθέσεων. Ηδη έχουν καταθέσει ως μάρτυρες οι αθωωθέντες Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εταιρία του Capital και στον Ολυμπιακό, Βασίλειος Κουρούβανης, που θα υποναύλωνε το «Noor 1» για μεταφορά πετρελαίων από τη Λιβύη στο Ρίο της Πάτρας, Παναγιώτης Φάρος, πρώην ιδιοκτήτης του πλοίου, και Παντελής Καλαφάτης, ο τελευταίος πλοιοκτήτης.

Εξάλλου, προφυλακίστηκε ο Τούρκος Φαρντίν Ριγκαμπάντι, ο οποίος είχε εκδοθεί από την Αγγλία μετά τη σύλληψή του με ένταλμα. Τον είχε κατονομάσει ο καταδικασμένος στην υπόθεση Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ότι συναντήθηκε μαζί του στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον επίσης Τούρκο φερόμενο ως μεγαλέμπορο ναρκωτικών Νατζί Σερίφι Ζιντάστι, λίγους μήνες πριν από τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...