Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

«Πανηγύρι» με… μούσια, μπούστα και την Ελλάδα!

Η αποψινή μάχη της χώρας μας με τους Freaky Fortune και RiskyKidd στον τελικό της 59ης Eurovision στη Δανία

Μετά τις Πολωνέζες με τα αβυσσαλέα ντεκολτέ και πριν από την «τραγουδίστρια με τα μούσια» θα δώσουν απόψε μάχη για την Ελλάδα οι Freaky Fortune και RiskyKidd στον τελικό της 59ης Eurovision, στη Δανία. Μπορεί στον ημιτελικό της Πέμπτης οι εκπρόσωποί μας να ανέβηκαν 13οι στη σκηνή-διαμάντι του σταδίου B&W Hallerne, κερδίζοντας με άνεση την πολυπόθητη πρόκριση, όμως σήμερα θα τους δούμε να διαγωνίζονται στη 10η θέση, ανάμεσα σε δύο από τις πιο πολυσυζητημένες συμμετοχές της φετινής χρονιάς. Θα μπορέσει άραγε το «Rise Up» να ανέβει ψηλά σήμερα το βράδυ;

Selfie για… Οσκαρ και η ιδέα με τη σημαία

Με ξέφρενους πανηγυρισμούς και μία selfie αλά Οσκαρ γιόρτασαν το εισιτήριό τους για την τελική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τα καμάρια της Panik Records, Freaky Fortune, οι κατά κόσμον Νικόλας Ραπτάκης και Θεόφιλος Πουζμπούρης και ο ράπερ Σέιν Σούλερ ή αλλιώς RiskyKidd.

Η ελληνική αποστολή σχεδίασε -με βάση τη φετινή ιδέα των διοργανωτών- τη σημαία της Ελλάδας χρησιμοποιώντας μια πετσέτα απλωμένη στην παραλία και λευκά κοχύλια, τα οποία οι καλλιτέχνες μάζεψαν από την άμμο και τη θάλασσα.

Οσο για την παρουσία τους επί σκηνής; Το «Rise Up» ξεσήκωσε την αρένα και η ιδέα με το τραμπολίνο άρεσε πολύ και χειροκροτήθηκε θερμά.

Εκτός από την Ελλάδα, που ανακοινώθηκε έκτη, από τον δεύτερο ημιτελικό πέρασαν στον τελικό ακόμη εννέα χώρες. Πρόκειται για τις Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Νορβηγία, Μάλτα, Λευκορωσία, Φινλανδία και Αυστρία.

Να σημειωθεί ότι την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων υπήρξε καθυστέρηση, αφού η αρμόδια επιτροπή ζήτησε περαιτέρω χρόνο, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό. Πάντως, τα νούμερα τηλεθέασης της ΝΕΡΙΤ που πρόβαλλε τον διαγωνισμό ανέβηκαν πολύ σε σχέση με τον ημιτελικό της Τρίτης, καταγράφοντας ποσοστό 30% στο γενικό σύνολο και 37,2% στα νεανικά κοινά.

Οι καυτές Πολωνέζες και η εντυπωσιακή Conchita

Μία ακόμη χρονιά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, αφού έμειναν εκτός χώρες όπως το Ισραήλ, που βρισκόταν ψηλά στις προτιμήσεις των eurofans, ενώ πέρασαν κράτη που θεωρούνταν outsider. Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση της Πολωνίας με τους Donotan & Cleo, οι οποίοι τραγούδησαν ένα ρυθμικό κομμάτι με παραδοσιακά στοιχεία και σεξουαλικά υπονοούμενα. Η συμμετοχή της χώρας πήρε πόντους από το ανδρικό κοινό, αφού εμφανίστηκαν επί σκηνής καυτές Πολωνέζες με αβυσσαλέα ντεκολτέ.

Από την άλλη μεριά, μεγάλη πέραση στις γυναίκες φάνηκε να έχει ο εκπρόσωπος της Ελβετίας Sebalter, ο οποίος ερμήνευσε το «Hunter of Stars» κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Εκείνη όμως που βγήκε πιο κερδισμένη απ’ όλους στον δεύτερο ημιτελικό ήταν η εκπρόσωπος της Αυστρίας. H «τραγουδίστρια με τα μούσια» εμφανίστηκε υπέρλαμπρη on stage κάνοντας όλο το στάδιο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά της. Μάλιστα, μετά την εμφάνισή της άλλαξαν τα δεδομένα στα προγνωστικά, με την ίδια να ανεβαίνει αισθητά στις αποδόσεις των στοιχημάτων, ακόμη και για πρωτιά.

Οπως έχει δηλώσει η Conchita Wrust (πρώην Thomas Neuwirth), η «τραγουδίστρια με τα μούσια» δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην προκατάληψη και τις διακρίσεις που υφίστατο ο Thomas, όταν προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κάνει καριέρα στο τραγούδι. «Η κυρία με τη γενειάδα είναι δήλωση στο θέμα της ανοχής. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, αλλά με το δικαίωμα να ζει ο καθένας τη ζωή του όπως επιθυμεί, εφόσον δεν πληγώνει τον διπλανό του» έχει πει η πολυσυζητημένη καλλιτέχνιδα.

-> Η Sanna Nielsen από τη Σουηδία, ο Aram MP3 από την Αρμενία και οι The Common Linnets από την Ολλανδία συνθέτουν μαζί με την Conchita Wrust από την Αυστρία τη λίστα με τα μεγάλα φαβορί του τελικού, που θα μεταδοθεί απόψε, στις 22.00, από τη ΝΕΡΙΤ. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν αποκλείονται οι ανατροπές. Αλλωστε, δεν έχουν μετρήσει ακόμη τις δυνάμεις τους επί σκηνής η διοργανώτρια χώρα Δανία και οι πέντε ιδρυτικές χώρες του θεσμού, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία (γνωστές και ως «BIG 5»), οι οποίες παραδοσιακά περνούν κατευθείαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Συνολικά θα διαγωνιστούν απόψε 26 χώρες και οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

«Στο κόκκινο» τα πονταρίσματα με τις αποδόσεις των αποστολών

Με όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στη σκηνή-διαμάντι του B&W Hallerne στην Κοπεγχάγη για τον αποψινό τελικό και το ενδιαφέρον για την ελληνική συμμετοχή να χτυπά κόκκινο, όπως ήταν επόμενο, η προσοχή του κοινού στράφηκε και στα σχετικά στοιχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου ελληνικού στοιχηματικού site Stoiximan.gr, η προχθεσινή παρουσίαση του 2ου ημιτελικού της Eurovision έφερε σημαντικές τροποποιήσεις και ανατροπές στις αποδόσεις – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις χώρες που εμφανίστηκαν εκεί. Ενδεικτικά η Νορβηγία από 25,00 απόδοση ανέβηκε στο 50,00 και η Ελλάδα από 50,00 έπεσε στο 40,00 (!!!) χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του β’ ημιτελικού.

Στην κορυφή και τα φαβορί είχαμε πολλές ανακατατάξεις, με τη Σουηδία να προσφέρεται σε απόδοση 3,75, την Αυστρία από το 25,00 να πέφτει στο 4,00 (δεύτερο φαβορί πλέον), ενώ το country κομμάτι της Ολλανδίας, ύστερα από την εμφάνιση της αποστολής της χώρας στον πρώτο ημιτελικό, έχει πέσει στα στοιχήματα και εκτιμήσεις το θέλουν στα φαβορί. Συγκεκριμένα ξεκίνησε με απόδοση 70,00 (!!!), αλλά μετά τον ημιτελικό της Τρίτης βρίσκεται στο 4,00 (τρίτο φαβορί), γεγονός που για κάποιους φανατικούς του στοιχήματος δεν περνάει απαρατήρητο. Η δε Αρμενία, που ξεκίνησε τη Δευτέρα ως μεγάλο φαβορί, έχει πέσει στην τέταρτη θέση των προβλέψεων και προσφέρεται στη δελεαστική απόδοση του 6,00!

Για νόμιμο και ασφαλές παιχνίδι και στη Eurovision επιλέγουμε αποδόσεις από το Stoiximan.gr.

23rfdq24fq 7 0Ηλίας Μαραβέγιας
 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...