Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Πώς ο επιχειρηματίας Κώστας Αποστολίδης μπήκε στην golden list του ελληνικού τουρισμού

Το success story «του Μίδα της Ρόδου»

Ο μύθος του βασιλιά Μίδα λέει πως είχε την ικανότητα να μετατρέπει σε χρυσάφι ό,τι άγγιζε.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

Στην περίπτωση του διορατικού επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη η μυθολογία φαίνεται να προσαρμόζεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, αφού κάθε πρότζεκτ που αναλαμβάνει στην κοσμοπολίτικη Ρόδο μπαίνει αυτόματα στην «golden list» του ελληνικού τουρισμού.

Το ραντεβού μας για τη συνέντευξη δόθηκε στο Ακταίον, το «στρατηγείο» του, όπως συνηθίζει να το αποκαλεί. Πρόκειται για το πλέον εμβληματικό σημείο συνάντησης των κατοίκων της Ρόδου -και όχι μόνο-, ένα κτίριο με τεράστια ιστορία. Εδώ φιλοξενήθηκε η δεξίωση για την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου στις 8 Μαΐου 1946, αλλά και το πάρτι των καλλιστείων για την ανάδειξη Σταρ Ελλάς 1954, μόλις οκτώ χρόνια μετά. Από τον εξώστη του μίλησε κάποτε στο πλήθος ο Πλαστήρας, ενώ στα τραπέζια του έπιναν το καφεδάκι τους θρυλικές διασημότητες της Φίνος, όπως η Βουγιουκλάκη, ο Κωνσταντάρας και η Λάσκαρη, κάθε φορά που επισκέπτονταν το νησί για να κάνουν γυρίσματα ή τις διακοπές τους.

0W7A5619

«Η Ρόδος είναι ο τόπος μου! Εδώ μεγάλωσα, στο χωριό Κοσκινού. Στη συνέχεια, γύρω στα 25 μου, έφυγα και πήγα στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκα επαγγελματικά με την εστίαση και τη διασκέδαση. Επιστρέφοντας στο νησί μου, 25 χρόνια μετά, άρχισα σιγά σιγά να μπαίνω στον χώρο του επιχειρείν. Αλλωστε, η Ρόδος δεν έπαψε ποτέ να είναι η μεγάλη μου αγάπη. Μπορεί να έμενα στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια ερχόμουν πάντοτε εδώ. Θεωρώ ότι είναι από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και αποφάσισα να επενδύσω εδώ, γιατί πιστεύω ότι η Ρόδος αξίζει να έχει μια καλύτερη εικόνα αναφορικά με την εστίαση και τη διασκέδαση» δηλώνει στην «Espresso» ο Κώστας Αποστολίδης, ο οποίος δημιούργησε αρχικά ένα ξενοδοχείο στην Ιξιά κι έπειτα ήρθε στα χέρια του το Ακταίον, που σημαίνει ωραία ακτή προς τη θάλασσα.

«Εγινε δημοπρασία και το διεκδίκησα. Κάναμε μια μεγάλη ανακαίνιση με τους συνεργάτες μου, σχεδόν το φτιάξαμε από την αρχή, διότι το κτίριο ήταν πολύ ταλαιπωρημένο, και αυτή τη στιγμή αποτελεί ορόσημο για τη Ρόδο» σημειώνει. «Το concept του χώρου καλύπτει μεγάλη γκάμα πελατών, από ηλικιωμένους που πίνουν τον καφέ τους στη σκιά του δέντρου, γονείς με παιδιά που παίζουν στον παιδότοπο, κατοίκους και τουρίστες που παίρνουν το ψωμί τους από τον φούρνο, νέους που διασκεδάζουν στη βεράντα, όπου λειτουργεί κι ένα πολύ ωραίο εστιατόριο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πολυχώρο που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα έχει όλα, γι’ αυτό είναι τόσο δεμένος ο ρόδιος λαός με το Ακταίον, νιώθει σαν στο σπίτι του» προσθέτει.

20210724 0W7A5033

Διακαής πόθος

Ο Ναυτικός Ομιλος Ρόδου (ΝΟΡ), που εγκαινιάστηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, αποτελεί το προτελευταίο επιχειρηματικό απόκτημα του Κώστα Αποστολίδη. «Οφείλω να ομολογήσω ότι ο ΝΟΡ ήταν ο πρώτος μου διακαής επιχειρηματικός πόθος» εξομολογείται και συνεχίζει: «Εφτασε στα χέρια μου πριν από έξι μήνες και έχει ολοκληρωθεί κατά 80%. Βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της Ρόδου, στην είσοδο του λιμανιού του Μανδρακίου, εκεί που ήταν ο Κολοσσός. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νησί πάνω στο νησί μας, που το βλέπεις σε όλο του το μεγαλείο από στεριά και θάλασσα, ενώ αξιοθαύμαστη είναι η εικόνα του κι από τον αέρα.

Ο Ναυτικός Ομιλος Ρόδου είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό και ενεργειακό έχω δημιουργήσει ως επιχειρηματίας. Θεωρώ ότι με έχει φέρει πολύ κοντά στο όνειρό μου, που είναι να δω τη Ρόδο όπως την έχω φανταστεί, έτσι όπως ήταν πριν από 20 χρόνια. Να γίνει ξανά ο απόλυτος προορισμός. Οχι ότι τώρα δεν είναι, έχει πάρα πολύ κόσμο και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά brands στον τουρισμό. Απλώς απευθύνεται περισσότερο στον μαζικό τουρισμό και όλοι εμείς που είμαστε στην εστίαση και τη διασκέδαση πρέπει να κάνουμε το μεγάλο βήμα για να προσελκύσουμε κι ένα άλλο target group τουριστών, με πιο υψηλό οικονομικό επίπεδο. Πρέπει να πω ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες και από άλλους, όχι μόνο από εμένα. Φτιάχνονται πολλά ωραία μαγαζιά» τονίζει ο επιχειρηματίας.

Ο Ναυτικός Ομιλος Ρόδου, επίσης ιστορικός χώρος, που λειτουργεί από το 1947, απλώνεται μεγαλοπρεπώς σε μια έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά. Περιλαμβάνει beach bar με άνετες ξαπλώστρες, εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, ατμοσφαιρικό bar με signature cocktail list και περουβιανό φαγητό, spa αλλά και ένα εντυπωσιακό club που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και αναμένεται να φιλοξενήσει διεθνούς φήμης djs. Στην προβλήτα του ΝΟΡ ετοιμάζεται ακόμα μία ψαροταβέρνα και μπουτίκ με ελληνικά και ξένα δημοφιλή brands, αλλά και υπηρεσίες yachting και μαθημάτων ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας και κολύμβησης. Από τον ΝΟΡ μπορεί κανείς να επισκεφτεί με σκάφος και τη φημισμένη παραλία Τσαμπίκα, όπου ο Κώστας Αποστολίδης δραστηριοποιείται επίσης επιχειρηματικά σε τρία σημεία: ένα εστιατόριο, μια τζελατερία με παιδικό πάρκο και το beach club Monamo. Μπορεί επίσης να επισκεφθεί τη Λίνδο, όπου βρίσκεται το πιο πρόσφατο απόκτημα του επιχειρηματία.

20210724 0W7A5108

«Στα χέρια μας έχει έρθει κι ένα κομμάτι της Λίνδου, που αποτελεί το πιο ονειρικό και ρομαντικό λιμανάκι της Ρόδου, με το κάστρο να δεσπόζει ακριβώς από πάνω. Το δουλεύουμε ήδη κι αυτό συνδυαστικά με τον ΝΟΡ με την αρχιτέκτονά μου, τη Βάνα Περνάρη, η οποία είναι μια καταπληκτική επαγγελματίας, που κάνει απίστευτα πράγματα» μας πληροφορεί.

Μιλώντας για τους συνεργάτες του, ο Κώστας Αποστολίδης δεν μας κρύβει ότι δεν θυμάται τον ακριβή αριθμό τους. «Μπορεί να είναι και 400 άτομα. Με τον επιχειρηματικό ρυθμό που ακολουθούμε θεωρώ ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε φτάσει τα 1.000 με 1.500 άτομα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχω δίπλα μου καλά παιδιά, που αποτελούν μέρος του οράματός μου. Δηλαδή με τα περίπου 70 άτομα που αποτελούν τον βασικό πυρήνα των συνεργατών μου και με ακολουθούν σε όλες μου τις δραστηριότητες είμαστε όλοι συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα και προσπαθούμε για το καλύτερο, χωρίς να λογαριάζουμε ώρες και κούραση» αναφέρει.

20210725 DJI 0724

Ενα τυπικό 24ωρο του Κώστα Αποστολίδη κυλάει… στα μαγαζιά του. «Περνάω ωραία μέσα στη δουλειά μου με τους συνεργάτες μου. Είμαι ένας άνθρωπος επικοινωνιακός, μου αρέσει να έχω επαφή με κόσμο, να επικοινωνώ με τον πελάτη. Για μένα αυτό δεν είναι δουλειά, αλλά τρόπος ζωής. Οτι υπάρχει σκληρή δουλειά υπάρχει, αλλά όταν αγαπάς κάτι δεν υπάρχει κούραση, ούτε μουρμούρα. Κι όταν πιάνεις έναν στόχο παίρνεις δύναμη και ενέργεια για να πας στον επόμενο» λέει με μάτια που λάμπουν και συνεχίζει:

«Θεωρώ πως είμαι ευλογημένος, έχω μια οικογένεια από πίσω μου που με αγαπάει και προσεύχεται για μένα. Εχω ένα παιδάκι 5 χρόνων που μεγαλώνει στο Κίεβο, αλλά πηγαινοέρχεται, με μια μαμά που το προσέχει πολύ και είναι κι αυτή δραστήρια. Εδώ έχω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, την ανιψιά μου -έχω χάσει την αδελφή μου- και τους έχω όλους υπό την προστασία μου. Μεγάλωσα σε μια καταπληκτική οικογένεια, με έναν πατέρα πανέξυπνο και μια μητέρα γεμάτη καλοσύνη. Είμαι τυχερός, γιατί με στήριξαν στα δύσκολα και εκφράζω την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που έχω γι’ αυτούς».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...