Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Περίεργη «Σιωπή» του ανακριτή για το ναρκόπλοιο «Noor 1»

Αρνείται να διενεργήσει συμπληρωματική ανάκριση ως προς την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

Τριάμισι χρόνια μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για εμπλοκή στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», ο -τρίτος, κατά σειρά!- ανακριτής που είχε οριστεί να ερευνήσει την υπόθεση επιμένει να τη στείλει στο… αρχείο, διαφωνώντας με τον εισαγγελέα Εφετών που ζητά να διενεργήσει εννέα συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις!

Από τα μέσα Ιουνίου ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε ζητήσει από τον ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο να διενεργήσει συμπληρωματική ανάκριση ως προς την εμπλοκή του εφοπλιστή. Όμως, ως σήμερα δεν έγινε καμία ανακριτική πράξη. Ο ανακριτής Διαφθοράς εξέφρασε τη διαφωνία του με τον εισαγγελέα Εφετών και επιμένει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Μάλιστα δυόμισι μήνες μετά την εντολή του εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα της πολύκροτης δικογραφίας η υπόθεση χρεώθηκε μόλις χθες σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία θα υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο θα άρει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Ας σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Πετρόπουλος διατύπωσε τη διαφωνία του με τις εννέα ανακριτικές πράξεις που ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του ως ανακριτή Διαφθοράς, καθώς έχει γίνει δεκτό το αίτημα μετάθεσής του στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει τρεις φορές να μετατεθεί. Μάλιστα, η μετάθεση έχει γίνει δεκτή από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει τη δικογραφία τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει να απέχει από την υπόθεση. Συμπτωματικά ο πατέρας του είχε διατελέσει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και είχαν διατυπωθεί κακεντρεχή σχόλια ότι είναι Ολυμπιακός. Όμως, το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τού είχε ανάψει το πράσινο φως να συνεχίσει την έρευνα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξουν τώρα οι δικαστές: Θα εγκρίνουν την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Μαρινάκη, επιβραβεύοντας τον κ. Πετρόπουλο, ή θα ζητήσουν να διενεργήσει την συμπληρωματική ανάκριση που του ζητά ο εμπειρότατος εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος μάλιστα λόγω των ικανοτήτων του και του βιογραφικού του έχει επιλεγεί ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με ψήφους 11-0 για τη θέση του εντεταλμένου εισαγγελικού λειτουργού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα;

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει ζητήσει από τον ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο να διενεργήσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες ανακριτικές πράξεις, τις οποίες δεν έκανε όλο αυτό το διάστημα που είχε αναλάβει την υπόθεση, από τον Οκτώβριο του 2019:

Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των ΗΠΑ προς την εταιρία G Tankers του Ευθυμίου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά του φορτίου ηρωίνης με το «Noor 1».

Να διακριβωθεί η αποστολή χρηματικών ποσών και από οιαδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρία με έδρα τις ΗΠΑ (σ.σ.: η εταιρία του Β. Μαρινάκη που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η Capital Product Partners (CPLP).
Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρία του Γιαννουσάκη και ειδικότερα να διερευνηθεί αν αυτά προέρχονται από μετακύλιση κεφαλαίων από την εταιρία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στο πλαίσιο της εισόδου της επιχείρησής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Να ληφθεί κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap, ο οποίος σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό «The New Republic» με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020 φέρεται ότι αντήλλαξε e-mail με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι, ο οποίος του ανέφερε ότι ο Γιαννουσάκης δρούσε μαζί με τον «Shishko» (σ.σ.: που σημαίνει στα τουρκικά «χοντρός»), αναγνωρίζοντάς τον στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του λιμενάρχη Ραφήνας αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1», της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη.

Να διερευνηθεί από την Οικονομική Αστυνομία αν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στον Γιαννουσάκη από εταιρίες συμφερόντων του Μαρινάκη αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του και αν θα είχε μεγαλύτερο όφελος εφόσον έκανε τις πετρελεύσεις από την Express Energy συμφερόντων του που έκανε παρόμοιες δουλειές…

Να ερευνηθεί η σχέση των 622.000 ευρώ που έστειλε στα Εμιράτα η Capital Ship Management Corp, τα οποία επέστρεψε αυθημερόν στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος Νικόλαος Συντυχάκης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ερευνάται πιθανή σχέση του ποσού των 622.000 ευρώ με 900 κιλά ηρωίνης που φέρεται ότι μεταφορτώθηκαν ανοιχτά της Κρήτης από το «Noor 1».

Να διαπιστωθεί αν είχαν διαβιβαστεί χρηματικά ποσά από εταιρίες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ασφαλιστική εταιρία συγκατηγορουμένου του, ο οποίος έδωσε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών πλοίου του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...