Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Με θεµέλιο το δάκρυ του «τίγρη»

Σίγουρος για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Συνέβη για πρώτη φορά. Ο «τίγρης» δάκρυσε. «Οι ΑΕΚτζήδες δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόντουσαν να γίνουν στρατός κανενός. Πρέπει να σεβαστούν τον κόσµο της ΑΕΚ» είπε ο ∆ηµήτρης Μελισσανίδης, ξεσηκώνοντας το κοινό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, όταν µίλησε για τα γεγονότα του πολέµου στην Σερβία µε το ταξίδι ειρήνης: «Ο ιδεολόγος κόσµος µας ήταν πρωταγωνιστής το 1999, όταν η οµάδα αψήφισε τις βόµβες στο ΝΑΤΟ και στείλαµε µήνυµα κατά του πολέµου».

«Παιχνίδια»

Με αφορµή τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο αναφορικά µε τις εξελίξεις για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το αφεντικό του «∆ικεφάλου» θυµήθηκε την ιστορικής σηµασίας στιγµή. Και ακολούθως πρόσθεσε για την «Αγια-Σοφιά» πως «ο Μελισσανίδης σήµερα είναι, αύριο δεν είναι. Η ΑΕΚ θα υπάρχει πάντα. ΑΕΚ δεν νοείται χωρίς το δικό της γήπεδο. Το γήπεδο θα γίνει». Και µίλησε, αφού ξεκαθάρισε πως δεν µπαίνει σε πολιτικά παιχνίδια, για τους τρεις κατευθυντήριους άξονες των κινήσεών του: «Ο πρώτος ήταν η επιθυµία να επιστρέψει η ΑΕΚ στη γενέτειρά της. Ο δεύτερος να έχουµε τη συναίνεση του πολιτικού κόσµου. Και ο τρίτος να υπάρχει πλήρης διαφάνεια µε την ίδρυση της “∆ικέφαλος 1924”, που είναι εταιρεία λαϊκής βάσης. Η ΑΕΚ δεν ζήτησε χάρη, αλλά τα αυτονόητα».

Αποφασισµένος για την υλοποίηση του έργου, ο ∆ηµήτρης Μελισσανίδης έβαλε στο στόχαστρο όσους αντιτίθενται στο πλάνο. Αναφέρθηκε στη µεταστροφή της στάσης του ∆ήµου και της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ενόψει της ψήφισης του ρυθµιστικού νοµοσχεδίου (29-30/7) από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο «τίγρης» δήλωσε πεπεισµένος πως θα υπάρξει συναίνεση, λέγοντας: «Θέλουµε τη συµµετοχή του ∆ήµου. Χρειάζονται πολλά περιφερειακά έργα. Αν δεν µας δώσει η κυρία ∆ούρου τα χρήµατα που έχουν προαποφασιστεί, δεν θα θέλει το γήπεδο». Το κύριο θέµα που αποτελεί αιτία για διαφωνία µεταξύ ΑΕΚ και ∆ήµου είναι το Αλσος και ο «τίγρης», είπε. «Είναι τεράστια η υποκρισία κάποιων. Τρόµαξα µε την εικόνα εγκατάλειψης. Το 1991 κόπηκαν 1.200 δέντρα, χωρίς να αντιδράσει κανείς. Ενα άλσος όπου έχουν κτιστεί παράνοµα κτίρια. Το γήπεδο άρχισε να γίνεται θέµα πολιτικής εκµετάλλευσης».

«Αδικία»

Στη συνέχεια ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόµαυρων» συνέκρινε καταστάσεις, τονίζοντας πως «το “Καραϊσκάκη” έγινε µε έργα πολλών εκατοµµυρίων. Ζητάµε το γήπεδό µας στη φυσική µας θέση. ∆ιεστραµµένα µυαλά είναι αυτά που δεν θέλουν το έργο. Τα λεφτά µου θα βάλω κι εγώ και άλλοι ΑΕΚτζήδες. Το γήπεδο στο χωράφι µας. Ο ΑΕΚτζής δεν θα ανεχτεί άλλη αδικία, του έχουν κλέψει και πρωταθλήµατα». Μία από τις πιο διασκεδαστικές ωστόσο στιγµές ήταν όταν το αφεντικό της ΑΕΚ διάβασε επιστολή µέλους εξωραϊ-
στικού συλλόγου της Νέας Φιλαδέλφειας που απειλούσε τον ίδιο ότι θα προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας. Και στη συνέχεια του ζητούσε οικονοµική βοήθεια!

Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς», ∆ηµήτρης Ανδριόπουλος, επισήµανε τα διαδικαστικά όσον αφορά τους πολεοδοµικούς όρους: «Το παλιό γήπεδο, οµάδας 90 χρόνων, ήταν 26,7 στρέµµατα. Εµείς, από τα 423 στρέµµατα που είναι το Αλσος, παίρνουµε έξτρα 2,4 στρέµµατα. Αυτός είναι ο µόνος τρόπος για να φτιαχτεί ένα γήπεδο σύγχρονο (προδιαγραφών UEFA). Οσο για τα 52 δέντρα που θα κοπούν, η ΑΕΚ θα φυτέψει συνολικά 5.000. Ενώ η Ερασιτεχνική θα καλύψει µε δενδροφύτευση (αξίας περίπου 3 εκατ. ευρώ) τα κενά πρασίνου».

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...