Πάνος Παχατουρίδης: Ο 30χρονος Ελληνας της Google!

Ο γιος του δημάρχου Περιστερίου Πάνος Παχατουρίδης μιλάει για τις προκλήσεις στην καριέρα του

«Οι Ελληνες υπερέχουμε γιατί δεν παίρνουμε το “όχι” ως τελική απάντηση και γιατί δεν σταματάμε μέχρι να βρούμε λύση».

Τη φράση αυτή δεν τη λέει κάποιος πολιτικός, αλλά ο τριαντάχρονος Ελληνας της Google Πάνος Παχατουρίδης. Γιoς του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, σπουδαγμένος στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, δεν προσελήφθη στη διάσημη εταιρία με ρουσφέτι ή με ξένες πλάτες, αλλά μέσω απλής αίτησης.

Πέρασε από ατομικές συνεντεύξεις και ξεχώρισε για το κοφτερό μυαλό του, κερδίζοντας τη θέση με το σπαθί του. Σήμερα, μερικά χρόνια μετά, φιγουράρει στο οργανόγραμμα της απαιτητικής αυτής εταιρίας στη θέση του υπευθύνου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Υποσαχάριας Αφρικής.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως περισσότερο από καθετί άλλο στον τριαντάχρονο επιστήμονα είναι η αντίληψή του για τα πράγματα – κάθε άλλο παρά ελληνική. «Προσλαμβάνω συνεργάτες που είναι καλύτεροι από εμένα» δήλωσε πρόσφατα, υπενθυμίζοντας τη διάσημη φράση «αν είσαι ο πιο έξυπνος σε ένα δωμάτιο, τότε είσαι στο λάθος δωμάτιο».

Η ζωή στο Δουβλίνο

Εγκατεστημένος σήμερα στο Δουβλίνο, ο Παχατουρίδης τζούνιορ (έχει έναν ακόμη πανύψηλο αδελφό) ανακαλύπτει τον νέο κόσμο και τα… ψέλνει στις ελληνικές κυβερνήσεις, που δεν αξιοποιούν το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο μιας γενιάς που έχει πτυχία σε υψηλά ποσοστά και διακρίνεται για τη γλωσσομάθειά της.

Ποια είναι τα μότο του νεαρού Παχατουρίδη; Το «τίποτα δεν σου χαρίζεται, αν δεν προσπαθήσεις να το διεκδικήσεις», «Το timing είναι σημαντικό. Η ικανότητα είναι τίποτα χωρίς την ευκαιρία» (υπέβαλε αίτηση στην Google συμπτωματικά, όταν άδειασε θέση) και το «Κεφάλαιό μας είναι η αξιοπιστία μας και η ειλικρίνειά μας».

Ο Παχατουρίδης δηλώνει γοητευμένος που εργάζεται σε μια εταιρία που ενθαρρύνει τη διαφωνία και τον γοητεύει να σπάει την ομοιογένεια της ομάδας του, εισάγοντας σε αυτήν καινούργιους παίκτες με νέο πνεύμα. Εξάλλου, όπως όλοι οι Ελληνες, γοητεύεται από την ιδέα της επιστροφής στην πατρίδα.

Ο δήμαρχος πατέρας του, ο οποίος εκλέγεται συνεχώς σε ένα τόσο μεγάλο δήμο επί δωδεκαετία, καμαρώνει για την πρόοδο του που κάνει χωρίς να βασίζεται στο επώνυμό του και τον περιμένει, αφού ολοκληρώσει τον κύκλο του, να γυρίσει. Μαζί με όλα τα αστέρια της γενιάς του, γιατί η Ελλάδα «χρειάζεται τους καλύτερους Ελληνες», όπως συνηθίζει να λέει σε όσους τον ρωτούν για το μέλλον του γιου του!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ