Γιατί «κρύφτηκε» από τον ανακριτή ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Β. Μαρινάκης, μέσω του δικηγόρου του, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τα στημένα. Εκοψαν την μπάλα στον Κομπότη!

Ασυνεπής στο «ραντεβού» του με τον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη φάνηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης! Δεν εμφανίστηκε και αντ’ αυτού έστειλε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Βασίλη Δημακόπουλο που ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις αρχές Ιουνίου, ώστε να ετοιμάσει την απολογία του για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με ποδοσφαιρικό παράγοντα, ο κ. Μαρινάκης επιθυμούσε να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα που θα προκαλούσε η παρουσία του στην Ευελπίδων και έτσι «έστησε» τον ανακριτή!

Βάσει του πορίσματος του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, στον κ. Μαρινάκη αποδίδονται τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες, της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης, δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο και της ηθικής αυτουργίας σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης.

Σε αντίθεση με τον κ. Μαρινάκη, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε χθες ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Αν και αφέθηκε ελεύθερος, του επιβλήθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο περιοριστικός όρος της μη συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος όρος έχει επιβληθεί σε ακόμα τρεις κατηγορουμένους στην υπόθεση, οι οποίοι απολογήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

«Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις, τις οποίες θεωρούμε ειλικρινείς και βάσιμες» ανέφερε ο κ. Κομπότης κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια. Νωρίς το πρωί ακόμα δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς στις αρχές Ιουνίου.

Πρόκειται για τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Θόδωρο Κουρίδη (2 Ιουνίου) και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ Αριστείδη Σταθόπουλο (3 Ιουνίου). Οι επόμενες απολογίες είναι προγραμματισμένες την Πέμπτη, όταν ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν εν ενεργεία διαιτητές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ