Γυναίκες-αράχνες νοίκιασαν το ελικόπτερο

Το σχέδιο… γάμου των τεσσάρων για να φτάσουν στις φυλακές και τα ίχνη που άφησαν οι δύο «αριστοκρατικές» κυρίες.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία αναζητώντας δύο μυστηριώδεις γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν στη συμμορία που έστησε την κινηματογραφική απόδραση του σκληρού βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Οι δύο καλλίγραμμες αλλοδαπές, ηλικίας 30 με 35 ετών, που επέβαιναν στο ελικόπτερο στην αρχική φάση του σχεδίου φαίνεται πως είχαν βασικό ρόλο στο φιλόδοξο σχέδιο, καθώς θα αποτελούσαν τη δεύτερη ομάδα διαφυγής του επίδοξου δραπέτη.

Καλοντυμένες και εμφανίσιμες, οι γυναίκες επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο στις Μηλιές του Πηλίου. Μαζί τους επιβιβάστηκε ο Ελληνας κακοποιός που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού και ο Αλβανός δραπέτης που είχε λάβει πενθήμερη άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές. Οι ίδιες δήλωσαν στον πιλότο ότι κατάγονται η μία από τη Ρουμανία και η άλλη από τη Βουλγαρία, η αστυνομία ωστόσο είναι σε θέση να γνωρίζει την ταυτότητα της δεύτερης, που ταυτοποιήθηκε μέσω των αποτυπωμάτων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα ρωσικής υπηκοότητας και ελεύθερων ηθών, γνωστή στους αστυνομικούς από τους οίκους ανοχής της Αθήνας.

Η ενοικίαση του ελικοπτέρου είχε γίνει μέσω fax που στάλθηκε από ξενοδοχείο στις Μηλιές του Πηλίου. Η αιτιολογία της ενοικίασης ήταν «ένας γάμος στη Θεσσαλονίκη» και το αρχικό σχέδιο πτήσης προέβλεπε τέσσερις επιβάτες, συν τον πιλότο και τον μηχανικό του ελικοπτέρου. Ετσι οι μυστηριώδεις γυναίκες έπρεπε να δείχνουν εύπορες, αριστοκρατικές και τέτοιας οικονομικής επιφάνειας που θα ταίριαζε με τη μίσθωση ενός ελικοπτέρου. Ηταν εκείνες που εμφανίστηκαν στην εταιρεία ενοικίασης ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο και συστήθηκαν στον πιλότο προκειμένου να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη μίσθωση.

Η απογείωση έγινε την προκαθορισμένη ώρα και ημέρα από τον Ασπρόπυργο με κατεύθυνση τη Ζαγορά Πηλίου. Εκεί, σύμφωνα με το «σχέδιο πτήσης» και όπως είχαν δηλώσει οι γυναίκες, ο πιλότος και ο μηχανικός του ελικοπτέρου θα παραλάμβαναν τέσσερις επιβάτες, τις ίδιες και δύο άντρες. Μάλιστα τα δύο «ζευγάρια» της αεροπειρατείας, που είχαν μεταβεί οδικώς στο Πήλιο, κατέλυσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ξενώνα και πήγαν και για σκι μία ημέρα πριν έρθει το ελικόπτερο να τους παραλάβει.

Στη Ζαγορά Πηλίου το ελικόπτερο παρέλαβε τα τέσσερα άτομα και απογειώθηκε, όπως είχε συμφωνηθεί, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Πάνω από τα Τέμπη όμως οι δύο άντρες ζήτησαν από τον πιλότο να κατευθυνθεί σε σημείο όπου παλιά στεγάζονταν οι σχολές των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. και είχε μεγάλο προαύλιο για να προσγειωθεί το ελικόπτερο προκειμένου να αποβιβαστούν οι δύο κυρίες. Μάλιστα, όπως είπαν στον πιλότο οι δύο καλλίγραμμες κυρίες, είχαν κάποια δουλειά στη Λάρισα και στη συνέχεια θα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη οδικώς. Πράγματι, το πλήρωμα αποβίβασε τις δύο εμφανίσιμες κυρίες και στη συνέχεια ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη. Πάνω όμως από τον Πλαταμώνα οι κακοποιοί απείλησαν με όπλα τον πιλότο και τον μηχανικό του ελικοπτέρου και τους υποχρέωσαν να κατευθυνθούν στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ, οι δύο μυστηριώδεις και όμορφες κυρίες, οι οποίες έφυγαν από τα Τέμπη με αυτοκίνητο που βρισκόταν ήδη σταθμευμένο στο σημείο προσγείωσης, θα έπαιζαν τον ρόλο της κάλυψης για τη διαφυγή του Βλαστού, όταν πια εκείνος θα κατέβαινε από το ελικόπτερο. Οπως εκτιμάται από τους αστυνομικούς, οι δύο γυναίκες κατευθύνθηκαν προς τις φυλακές Τρικάλων, όπου σε προκαθορισμένο σημείο θα περίμεναν το ελικόπτερο με τον βαρυποινίτη. Οταν είδαν ότι το σχέδιο απέτυχε, βεβαίως εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Αναζητούνται για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απλή συνέργεια στη διατάραξη ασφάλειας αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ. Π. ΠΑΝΟΥ  


Στο νοσοκομείο με κατάγματα ο Βλαστός 

Στο ιατρείο των φυλακών Τρικάλων εξακολουθούσε να νοσηλεύεται μέχρι αργά χθες το βράδυ ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο. Ο γνωστός βαρυποινίτης, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, αποπειρών ανθρωποκτονιών, διακεκριμένων κλοπών, αλλά και την υπόθεση της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων την ώρα που προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στην ανεμόσκαλα που του πέταξαν οι συνεργοί του. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κάταγμα στη γνάθο και το ένα του χέρι, ενώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση, τραυματίστηκε και στο πόδι.

O κ. Ραγκούσης μαζί με την επίσης συνήγορο υπεράσπισης του βαρυποινίτη Αδαμαντία Αγγελέτου κατέθεσε αίτημα στο θυρωρείο των φυλακών, με το οποίο ζήτησε την άμεση διακομιδή του Παναγιώτη Βλαστού σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, καθώς και να αποτραπεί το ενδεχόμενο εσωτερικής αιμορραγίας. Επίσης ζήτησε να τους δοθεί πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του εντολέα τους.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του πελάτη του είναι σοβαρή και επανέλαβε πως όταν πήγαν να δώσουν το αίτημα, βρήκαν κλειστή την πόρτα των φυλακών. Ακόμα είπε ότι δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τον Παναγιώτη Βλαστό, ενώ διαμήνυσε ότι αν δεν μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο ο εντολέας του, θα προχωρήσει στην ποινική δίωξη των υπευθύνων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, εδώ και καιρό ο 41χρονος βαρυποινίτης ζητούσε να κάνει μεροκάματα στη φυλακή ή να προσφέρει εθελοντική εργασία, όμως φοβούμενη ότι θα επιχειρούσε να αποδράσει ξανά, η διοίκηση των φυλακών απέρριπτε το αίτημά του.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός, που έχει ήδη στην πλάτη του ισόβια δεσμά και πολυετείς ποινές κάθειρξης για βαρύτατα αδικήματα, αντιμετωπίζει πλέον και άλλη κατηγορία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., του αποδίδονται κατηγορίες για απόπειρα απόδρασης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και ηθική αυτουργία σε διατάραξη ασφάλειας αεροσκαφών σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και σε αρπαγή.

 Μ. ΜΕΪΜΑΡΗ 


Πυροβολούσαν με ούζι και Καλάσνικοφ 

Ενδεικτικά για τη μάχη που δόθηκε στις φυλακές Τρικάλων είναι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» από τα υπερυψωμένα κουβούκλια σκοπιάς, τα οποία βέβαια δεν είναι αλεξίσφαιρα. Μάλιστα τα όπλα με τα οποία έβαλαν εναντίον των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι δύο κακοποιοί είχαν μεγάλη διατρητική ικανότητα, καθώς ήταν όπλα τύπου ούζι και Καλάσνικοφ.

Από την έρευνα που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και στον προαύλιο χώρο δύο φυσίγγια και ένας κάλυκας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τα τρία πολεμικά όπλα που κατασχέθηκαν και το πιστόλι Glock που παραδόθηκε από κρατουμένους, βρέθηκαν στο εσωτερικό του ελικοπτέρου ακόμα ένα πιστόλι Glock, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με το οποίο εκμισθώθηκε το ελικόπτερο και άλλα μικροαντικείμενα. 


Πώς ο τραυματισμένος ήρωας πιλότος κατάφερε και γλίτωσε τη συντριβή 

Με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής του ο έμπειρος πιλότος Κώστας Τσακιρίδης δεν δίστασε λεπτό να αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή. Να χειριστεί δηλαδή το ελικόπτερο της εταιρείας Air Lift, με το οποίο σκόπευε να αποδράσει από τις φυλακές των Τρικάλων ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Ο ήρωας πιλότος, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών στις φυλακές Τρικάλων, είναι επαγγελματίας, με μεγάλη πείρα στον χειρισμό ελικοπτέρου, στρατιωτική πειθαρχία και πλούσια προϋπηρεσία στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού είναι απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού. Τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του διευθυντή πτητικών μέσων της εταιρείας Air Lift.

Η εμπειρία και η ψυχραιμία του Κώστα Τσακιρίδη ήταν τα στοιχεία που τον βοήθησαν τόσο κατά τη διάρκεια της αρχικής ομηρίας όσο και κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών, ώστε το ελικόπτερο να προσγειωθεί με ασφάλεια, να μην υπάρξει καμία απώλεια ζωής και οι δράστες να συλληφθούν. Χάρη σε εκείνον δηλαδή, το «πληγωμένο» από σφαίρα ελικόπτερο δεν συνετρίβη μέσα στις φυλακές…

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Έλενα Κουντουρά: Η Ελληνίδα που δεν κάνει… τουρισμό στις Βρυξέλλες

Με τον ίδιο τρόπο που κατέκτησε τη δεκαετία του ’90 τις...

Ο Σωκράτης δεν τριγυρνά πια στην Αθήνα…

Τη μάχη για τη ζωή έχασε πριν από λίγες μέρες ο...

O 17χρονος Ιάσονας είναι ο «superstar» της ρομποτικής!

Τι κι αν είναι μόλις 17 ετών, δημιουργεί αλγόριθμους και έχει...

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Πούτιν έχει εξώγαμη κόρη με μια πρώην υπηρέτρια

Ακόμα μία κόρη φέρεται ότι έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καρπό του...

Αντώναρος: «Αντίο, caro amigo»! Η γνωριμία του στην Ιταλία με τον Μαραντόνα

Γνώρισε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όταν ζούσε στη Ρώμη, όντας διευθυντής του...

Ο Ιερώνυμος αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο τη Δευτέρα

Την προσεχή Δευτέρα 30 Νοεμβρίου αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έλενα Κουντουρά: Η Ελληνίδα που δεν κάνει… τουρισμό στις Βρυξέλλες

Με τον ίδιο τρόπο που κατέκτησε τη δεκαετία του ’90 τις διεθνείς πασαρέλες κατακτά και το Ευρωκοινοβούλιο, αφού ως συντονίστρια της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ...

Αλκμήνη Παπαδοπούλου: Η «μπόμπα» (στο covid party) του Βερβεσού

Η Αλκμήνη Παπαδοπούλου βάζει «φωτιά» στους δικηγόρους και στο... Instagram.Ενώ δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει για το... κορονοπάρτι γενεθλίων του...

Ευχάριστα νέα για τον Χάρη Γαλανό – Ο «Μαρκήσιο ντε Σαντ της νύχτας» νίκησε τον κορονοϊό

Ο Χάρης Γαλανός, ο αγαπημένος τραγουδιστής της high society και των εφοπλιστών, διασωληνώθηκε αλλά νίκησε τον Covid-19.Σοκ στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κόσμο προκάλεσε...

Η Άννα Αδριανού εξομολογείται: «Μετάνιωσα που δεν πήρα το επίθετο του πατέρα μου»

Οι απώλειες που τη σημάδεψαν, οι τρεις γάμοι, το «κεφάλαιο έρωτας» και ο αγώνας της για τις αδέσποτες τετράποδες ψυχές.Από τον Βαγγέλη ΚαράληΗθοποιός, σεναριογράφος,...

Οι 4 κυρίες κροίσων και ο άφαντος θησαυρός

Περίεργη υπόθεση που έχει κάνει άνω κάτω τα βόρεια Προάστια.Στο κυνήγι του αμύθητου θησαυρού, που έκανε φτερά από τις τραπεζικές θυρίδες τις οποίες διατηρούσαν...

Ζώδια: Προβλέψεις Κυριακής 29 Νοεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Κινηθείτε μεθοδικά, ειδικά όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με δυσκολίες. Ουδέτερη μπορεί να χαρακτηριστεί η μέρα σε ό,τι θα αφορά τα οικονομικά σας, ωστόσο η...