Επίθεση από τον συνήγορο του Ρέστη

Στρέφεται κατά της εισαγγελέως Τουλουπάκη και καταγγέλλει τη διαρροή του πορίσματος που «καίει» τον μεγαλοεφοπλιστή

Μύδρους κατά της Δικαιοσύνης αλλά και κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη εξαπέλυσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Βίκτωρα Ρέστη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, για το πόρισμα-φωτιά που εμφανίζει τον μεγαλοεφοπλιστή ως αρχηγό συμμορίας με άγριες μεθόδους!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Ο γνωστός δικηγόρος καταγγέλλει τη διαρροή του πορίσματος και στρέφεται κατά της εισαγγελικής λειτουργού που διενήργησε την έρευνα σχολιάζοντας τη… νομική της κατάρτιση! «Η ποινική προδικασία χαρακτηρίζεται από μυστικότητα, το εισαγγελικό πόρισμα είναι απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο και δεν εδόθη στους συνηγόρους υπερασπίσεως» αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο κ. Δημητρακόπουλος επισημαίνοντας πως ο ίδιος αναζήτησε στην Εισαγγελία Αθηνών το πόρισμα, αλλά δεν το έλαβε! Ο ίδιος ζητάει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνήσει πώς έγινε η διαρροή του υπηρεσιακού εγγράφου.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του πορίσματος-σοκ, ο δικηγόρος επισημαίνει πως «ουδεμία σχέση έχει ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με τις πράξεις που του αποδίδονται και αυτό θα αποδειχθεί όταν η υπόθεση κριθεί από τους Ελληνες δικαστές». Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του Βίκτωρα Ρέστη και του άλλοτε στενού συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις. Ειδικότερα, ο μεγαλοεφοπλιστής, ο «σκοτεινός» συνεργάτης του και άλλοι φέρεται ότι είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιούσε βίαιες μεθόδους για να πιέζει τα θύματά της ώστε να τακτοποιούν οικονομικές εκκρεμότητες.

Οπως λέει ο κ. Δημητρακόπουλος: «Ουδείς από τους φερόμενους ως παθόντες δεν είχε καταθέσει μήνυση κατά του κ. Ρέστη (πλην ενός δικηγόρου), όταν συνέβησαν εις βάρος τους τα περιστατικά, το 2011-2012».

Ανακοίνωση

Ο συνήγορος του εφοπλιστή σχολιάζει καυστικά και την εισαγγελέα που συνέταξε το πόρισμα αναφέροντας στην ίδια ανακοίνωσή του: «Ετερόκλητες υποθέσεις, αρμοδιότητας πλημμελειοδικείου, συνενώθηκαν από την εισαγγελία και αναβαθμίσθηκαν σε κακουργήματα, με νομική τεκμηρίωση αντίστοιχη της μεγίστης νομικής κατάρτισης της κ. Ελένης Τουλουπάκη»!

Μάλιστα ο κ. Δημητρακόπουλος αφήνει αιχμές για δικονομικά αξιοπερίεργους χειρισμούς στη σύνταξη της δικογραφίας: «Ο κ. Ρέστης απασχολεί στις επιχειρήσεις και στα πλοία του πάνω από 3.000 εργαζομένους, εισάγει πολύτιμο συνάλλαγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στη χώρα, έχει μοναδική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, και προτίθεται να ζητήσει την άμεση δικαστική εκκαθάριση της άνω βορβορώδους δικογραφίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ