Η δίκη των «6» για το Καρούζος-gate

Παραπέμπονται ο μεγαλοκατασκευαστής με την πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα, ο Βίκτωρας Ρέστης και άλλοι τρεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος

Την παραπομπή του μεγαλοεφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, καθώς και του Γιάννη Καρούζου και της πρώην συζύγου του σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με βαρύτατες (κακουργηματικές) κατηγορίες για το αποκαλούμενο «Καρούζος-gate» αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών!

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’ αριθμόν 1372/2015 βούλευμά του στέλνει στο εδώλιο συνολικά έξι πρόσωπα: τον Β. Ρέστη μαζί με τον άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή και θαμώνα των κοσμικών σαλονιών, αλλά πλέον «μόνιμο κάτοικο» των φυλακών Χαλκίδας Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα και τους εκπροσώπους της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, Χρήστο Ρεκούμη, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και Ιωάννη Παναγιωτόπουλο. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα πορίσματα της δικαστικής έρευνας, πραγματικός ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας είναι ο Βίκτωρ Ρέστης.

Οπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα (πλέον θα κριθεί από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας), μέσω της επίμαχης εταιρίας φέρεται ότι αγοράστηκαν δύο ακίνητα του ομίλου Καρούζου αντί «εικονικού τιμήματος» ύψους 5.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η πραγματική αξία των ακινήτων εκτιμάται στα 20.000.000 ευρώ! Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Εισαγγελική πρόταση

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως στο σκεπτικό του, σύμφωνα με πληροφορίες, την εισαγγελική πρόταση του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου. Οπως επισημαίνουν οι εφέτες, ο Γιάννης Καρούζος και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα, το οποίο προερχόταν από το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Οι εφέτες τονίζουν πως οι κατηγορούμενοι «επιδίωξαν και πέτυχαν διά της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν» να ξεπλύνουν το βρόμικο χρήμα.

Μάλιστα, κατηγορούνται ότι τέλεσαν κατ’ επάγγελμα το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το πρώην ζευγάρι, το οποίο κάποτε «έλαμπε» σε κοσμικές σελίδες εφημερίδων και περιοδικών, φέρεται ότι είχε διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή για την τέλεση παράνομων πράξεων, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών, ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Πάντως, οι εφέτες αποφάσισαν να απαλλάξουν από τις κατηγορίες για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη επιτροπών και συμβουλίων τραπεζών, τα οποία ήταν κατηγορούμενα για την υπόθεση καθώς χορήγησαν δάνεια στον κατασκευαστικό όμιλο. Επίσης, αποφασίστηκε να μη γίνει παραπομπή του Γιάννη Καρούζου, της Ρεβέκκας Σκαφτούρα και της μητέρας της για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ