Μυστήρια πράγματα για το «Noor 1»

Ο ρόλος της εταιρίας του Κοτσώνη, τα ραντεβού του (νεκρού) Τούρκου και το περίεργο σημείωμα

Ο ρόλος της εταιρίας του Κοτσώνη, τα ραντεβού του (νεκρού) Τούρκου και το περίεργο σημείωμα

Πόλεμος ξέσπασε χθες στην αίθουσα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «Noor 1» με τους δύο τόνους ηρωίνης, για τον ρόλο της εταιρίας του κατηγορούμενου Αιμίλιου Κοτσώνη, τα μυστηριώδη ραντεβού του (νεκρού πια) Τούρκου κατηγορούμενου με «άνθρωπο που ασχολείται με αυτοκίνητα», αλλά και για ένα επίσης μυστηριώδες σημείωμα, για παράδοση 450 κιλών λευκού θανάτου στην Κρήτη!

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Η εταιρία Arab Waves του επιχειρηματία Αιμίλιου Κοτσώνη και οι επαφές που φέρεται ότι είχε ο Τούρκος ανέβασαν τους τόνους μεταξύ των συνηγόρων του κατηγορουμένου και του μάρτυρα.aa 17 Ειδικότερα, μια φράση του προϊσταμένου της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πειραιά Γιώργου Κατσούλη προκάλεσε το ξέσπασμα των Γιάννη Ηρειώτη και Τάκη Μιχαλόλια, συνηγόρων του επιχειρηματία και πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία ότι ο παραπληγικός Σερχάν Μπασκάλ (σ.σ: απεβίωσε τον Ιούλιο) είχε κλείσει δωμάτιο στο “Grand Resort” στο Λαγονήσι, για να είναι κοντά με κάποιο άτομο που ασχολείται με αυτοκίνητα» είπε ο κ. Κατσούλης, «φωτογραφίζοντας» τον Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος διατηρούσε μάντρα στη μαρίνα Αλίμου, για να «εισπράξει» την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ηρειώτη: «Σε όλη την απόσταση υπάρχουν 15 μάντρες αυτοκινήτων. Είστε εδώ για να μας κάνετε κακό. Ερχεστε 18 μήνες μετά και μας λέτε πράγματα που δεν μας αφορούν. Πείτε μου έστω ένα στοιχείο για τον Κοτσώνη και παραιτούμαι». Ο ίδιος δικηγόρος νωρίτερα είχε σφυροκοπήσει με ερωτήσεις τον μάρτυρα, ο οποίος επέμενε ότι η Arab Waves επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ναρκωτικών.

Δικηγόρος: Εχει προκύψει το παραμικρό αντικειμενικό στοιχείο ότι εμπλέκεται η εταιρία με τη διακίνηση των ναρκωτικών;
Μάρτυρας: Η πληροφορία ήταν από την DEA (σ.σ.: αμερικανική δίωξη ναρκωτικών) και έλεγε ότι η εταιρία ιδρύθηκε για να περάσει το χρήμα και να αποπληρωθούν τα ναρκωτικά.
Ο κ. Μιχαλόλιας επέμεινε να κατονομάσει ο μάρτυρας τις πηγές του και, όταν εκείνος αρνήθηκε, χαρακτήρισε την κατάθεσή του «άχρηστη».

Στη συνέχεια, θύελλα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έφερε ένα σημείωμα που προσκόμισε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιώργου Μπουρδούβαλη, γνωστού και ως «κάπτεν Τζορτζ». Οπως είπε, βρέθηκε έναν μήνα μετά τον κατάπλου του ναρκόπλοιου «Noor 1» στην Ελευσίνα από τον μεσεγγυούχο, που είχε αναλάβει τη φύλαξή του και ανέγραφε: «Κύριε Γιαννουσάκη, περιμένουμε 450 κιλά σκόνη. Δώστε μας ημερομηνία και θέση συνάντησης στη νότιο Κρήτη. Κάπτεν Τζακ».

Η πλευρά του εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη χαρακτήρισε το σημείωμα πλαστό και αναρωτήθηκε γιατί ο Μπουρδούβαλης δεν ρώτησε γι’ αυτό τον μεσεγγυούχο Γιώργο Αντωνάτο, όταν κατέθεσε στο δικαστήριο. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κ. Γιαννουσάκης, ο οποίος σηκώθηκε και είπε: «Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσουμε αν το έγγραφο είναι έγκυρο ή όχι. Το πλοίο που αναφέρεται βρισκόταν στην Ολλανδία και λέγεται “Σεϋχέλλες”. Το όνομά μου είναι γραμμένο στα αγγλικά, με δύο “ν”. Πρέπει να ξέρει ελληνικά κάποιος για να το κάνει. Το σημείωμα βρέθηκε μέσα σε αεραγωγό. Αν πραγματικά το έγγραφο ήταν τοποθετημένο στον αεραγωγό, θα το είχε πάρει σίγουρα ο αέρας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ