Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γυναικεία ομορφιά • Tips και νέα!

Τα απαγορευτικά του ευαίσθητου δέρματος • ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ • Το denim χρώμα τώρα φοριέται επί κεφαλής • Τρικ για να γλιστράει η λεπίδα στο ξύρισμα

Τα απαγορευτικά του ευαίσθητου δέρματος

Ολα τα προϊόντα ομορφιάς δεν κάνουν όλες τις γυναίκες πιο όμορφες. Μερικά μάλιστα αποτελούν κόκκινο πανί για την ευαίσθητη επιδερμίδα και μεταξύ αυτών φιγουράρει -όσο περίεργο και αν φαίνεται- το άρωμα.

Η Βρετανίδα δερματολόγος Μαριάμ Ζαμάνι συστήνει τη χρήση προϊόντων χωρίς άρωμα και χωρίς parabens. Αυτό το συντηρητικό που υπάρχει ακόμη και στα τρόφιμα μπορεί να διαπεράσει το δέρμα και να λειτουργήσει ως πηγή ερεθισμού.

Προς αποφυγήν είναι και η αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η οποία κατά τ’ άλλα είναι πολύ σημαντική για την περιποίηση της επιδερμίδας. Οσο για τα αιθέρια έλαια, αυτά έχουν πολλά συστατικά τα οποία με τη σειρά τους διαφοροποιούνται εύκολα ανάλογα με τη θερμοκρασία, το φως και την εποχή, οπότε είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τη δράση τους στην επιδερμίδα.

Η βενζυλική αλκοόλη είναι επίσης καλό να αποφεύγεται, όπως και η προπυλενογλυκόλη, που υπάρχει στη σύσταση προϊόντων για να εγκλωβίζει την υγρασία στην επιδερμίδα. Τέλος, η φορμαλδεΰδη θα πρέπει να μένει μακριά από το δέρμα, επειδή, εκτός από αλλεργιογόνα, είναι και καρκινογόνα.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ

Η ώρα του ανοιξιάτικου φορέματος ήρθε και μια αγορά για να είναι έξυπνη πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά. Δεν έχει κανένα νόημα να γίνει μόνο και μόνο με γνώμονα τη χαμηλή τιμή.

Η πιο οικονομική λύση είναι αυτό που θα επιλεγεί να μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικές κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και διαθέσεις.

Επίσης, θα πρέπει να δείχνει ωραίο τόσο με φλατ παπούτσια όσο και με τακούνια και να μπορεί να συνδυαστεί με ζακέτα και με μπλέιζερ.

Οσο για τα μανίκια, ακόμη και αν δεν νιώθει μια γυναίκα πολύ άνετα με τα μπράτσα της, τα αμάνικα είναι πολύ πιο ευκολοφόρετα.

Το denim χρώμα τώρα φοριέται επί κεφαλής

Η άνοιξη είναι η κατ’ εξοχήν εποχή του τζιν, το οποίο αυτήν τη σεζόν φοριέται πολύ και στα μαλλιά! Το denim hair θέλει τα μαλλιά βαμμένα λουλακί, το οποίο δεν είναι πια αποκλειστικότητα των ηλικιωμένων γυναικών που προσπαθούν να καμουφλάρουν τα λευκά τους. Το χρώμα αυτό τόσο σε κοντά όσο και σε μακριά μαλλιά, ακόμη και ως όμπρε, «φοριέται» ήδη πολύ, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα αποτελεί πιο safe επιλογή από τα μαλλιά ουράνιο τόξο. 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ

Το βερνίκι νυχιών έχει φύγει από την άκρη ενός νυχιού κι εσείς αρχίζετε να ξηλώνετε ξύνοντας με άλλο νύχι το υπόλοιπο; Αυτή η φαινομενικά αθώα κίνηση μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σας, όπως προειδοποιεί η Αμερικανίδα δερματολόγος Ρόμπιν Γκμίρεκ, που εξηγεί ότι με την αφαίρεση του βερνικιού αφαιρούμε και την εξωτερική στοιβάδα του νυχιού, με αποτέλεσμα να το αποδυναμώνουμε, αυξάνοντας τις πιθανότητες αυτό μετά να αρχίσει να σπάει. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, το νύχι χρειάζεται έξι μήνες για να αναπτυχθεί πλήρως, πράγμα που σημαίνει ότι, αν αυτή είναι μια συνήθης τακτική, τα νύχια δεν θα είναι ποτέ υγιή. 

Τρικ για να γλιστράει η λεπίδα στο ξύρισμα

Το ξύρισμα είναι μπελαλίδικη δουλειά, αλλά τώρα που τα καλσόν και τα παντελόνια δίνουν τη θέση τους στα φορέματα και τα σορτς, απαραίτητη. Για να γίνουν λίγο πιο απλά τα πράγματα αξίζει να επενδύσει κανείς σε ένα καλό ξυράφι με πάνω από τρεις λεπίδες και λιπαντική λωρίδα στην άκρη. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό, γιατί το δεύτερο κλείνει τους πόρους του δέρματος. Το μαλακτικό μαλλιών μπορεί να κάνει εξίσου αν όχι καλύτερη δουλειά από τον αφρό ξυρίσματος, ενώ για να μειωθεί η πιθανότητα να μείνουν διάσπαρτα «δασάκια» από τρίχες, καλό είναι οι ξυραφιές να είναι μικρές σε μήκος.

Διαβάστε επίσης: 

Τα μαλλιά «καθρέφτης» της ηλικίας

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...