Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Εδινε μάχη με τον καρκίνο

Το μυστικό της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου που «έφυγε» σιωπηλά • Ο χαμός (πριν μερικά χρόνια) του συντρόφου της που την τσάκισε, οι φήμες που την ήθελαν να έχει κλειστεί σε μοναστήρι και η άγνωστη φιλανθρωπική δράση της

Με τη γλύκα της νιότης να τη συνοδεύει και νικημένη από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Αποστόλου. Τα ερωτήματα γύρω από τον ξαφνικό θάνατό της, που σόκαρε το πανελλήνιο και τον καλλιτεχνικό κόσμο, απαντήθηκαν με την πληροφορία που έδωσε στην «Espresso» ο πατέρας Σιλουανός, ο οποίος λειτουργεί στον Αγιο Ανδρέα Πετραλώνων. Ο πολύ αγαπητός κληρικός αποκάλυψε ότι η 43χρονη ηθοποιός πριν από δύο εβδομάδες έφτασε υποβασταζόμενη στον ιερό ναό για να κοινωνήσει. Για τελευταία φορά…

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

gw4gw4etgrg 3«Ηταν πολύ αδυνατισμένη και με δυσκολία μπορούσε να περπατήσει αλλά και να μιλήσει. Η Γεωργία ερχόταν κάθε Κυριακή στην εκκλησία και ανελλιπώς μία φορά την εβδομάδα παρακολουθούσε τις λειτουργίες του πατέρα Ανανία Κουστένη στην ενορία του. Ενα υπέροχο, γλυκό παιδί, που «έφυγε» χτυπημένο από τον καρκίνο. Σε κανέναν δεν το είχε πει. Κι εγώ το έμαθα λίγα 24ωρα μετά την κηδεία της από συγγενικό πρόσωπο. Πάλευε μόνη της και φρόντισε ως την τελευταία στιγμή να μην το αποκαλύψει. Δεν ήθελε να στενοχωρήσει κανέναν» αναφέρει ο ιερέας, ο οποίος μόνο με λόγια αγάπης και συμπόνιας περιγράφει τη Γεωργία Αποστόλου, που βοηθούσε κόσμο χωρίς ποτέ να αναφέρει το παραμικρό. Ο πατέρας Σιλουανός ήταν εκείνος που τέλεσε και την εξόδιο ακολουθία το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο νεκροταφείο του Σχιστού, ύστερα από επιθυμία της οικογένειας.

«Η Γεωργία πριν κλείσει τα μάτια της είχε ζητήσει η ταφή της να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο παρουσία του πατέρα Ανανία. Ωστόσο λόγω προβλημάτων υγείας του ήταν αδύνατον κι έτσι η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου» περιγράφει ο πατέρας Σιλουανός με την ήρεμη φωνή του.

Την ταλαντούχα πρωταγωνίστρια πολλοί είχαν παραλληλίσει με την Τζένη Καρέζη και δικαίως, αφού το 1999 υποδύθηκε την «Καίτη» (ρόλος της Καρέζη) στο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» που ανέβηκε στο Θέατρο Βέμπο.

gw4gw4etgrg 5Οι άνθρωποι του θεάτρου διέβλεπαν μάλιστα ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα στην αρχαία τραγωδία. Με εκείνο το χαμόγελο της αθωότητας, που έκανε τα αμυγδαλωτά μάτια της να χάνονται όταν γελούσε, η πάντοτε χαμηλών τόνων Γεωργία ήταν απόκοσμη. Κρατούσε την προσωπική ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκρυψε συστηματικά και με επιμέλεια ακόμη και από τους γονείς και την αδερφή της Ευαγγελία τα σοβαρά προβλήματα υγείας της. Η φήμη, η καριέρα, η δόξα δεν «μιλούσαν» πια στην καρδιά της και τα αντάλλαξε εύκολα με το επάγγελμα της καθηγήτριας Αγγλικών παραδίδοντας μαθήματα σε παιδάκια.

«Μου τελείωσε αυτό το επάγγελμα»

Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου τής πρότεινε αρκετές δουλειές, αλλά εκείνη απαντούσε μονολεκτικά. «Μου τελείωσε αυτό το επάγγελμα». Η μόνη σχέση της με το θέαμα ήταν η βαθιά και χρόνια φιλία της με τον ταλαντούχο ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντινίδη, που ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο του διαμεσολαβητή της μητέρας της Ελευθερίας Αποστόλου με τα μίντια.

«Γράφονται ανακρίβειες και πρέπει να διαψευστούν γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως ότι πέθανε υποσιτισμένη. Ας σεβαστούμε την επιθυμία των οικείων της να την πενθήσουν ήρεμα» ανέφερε στην «Espresso» ο καλός φίλος της.

Η Χαλκιδαία Γεωργία Αποστόλου, η οποία σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και υποδύθηκε τη «Ζωή» στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Κατακουζηνού (βασισμένη στην πολύκροτη υπόθεση του Παναγιώτη Φραντζή), ξεκίνησε την τηλεοπτική καριέρα της το 1995 στη σειρά «Το μονοπάτι της αγάπης» κι ακολούθησαν οι επιτυχημένες σειρές «Βαμμένος ήλιος», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Μια νύχτα σαν κι αυτή», «Τρικυμία», «Καραμπόλα», «Πες το ψέματα», «Αλίκη», «Φιλί ζωής» και το 2005 η καθημερινή σειρά «Ερωτας». Από τότε δεν εργάστηκε ξανά στην τηλεόραση ή στο θέατρο, καθώς γύρισε σελίδα στη ζωή της. Τα ήρεμα λόγια του πνευματικού της Ανανία Κουστένη έμοιαζαν βάλσαμο στην ψυχή της ως την τελευταία ημέρα της ζωής της.

Ηταν ο «άγγελός» της που δεν της άφησε ποτέ το χέρι, κυρίως στα πολύ δύσκολα, όπως το 2007, όταν έχασε τον σύντροφό της και έρωτα της ζωής της Βαγγέλη Κουτελιδάκη, που πέθανε στον ύπνο του στα 53 χρόνια του. Ο «άγιος» Ανανίας, όπως τον λένε χαρακτηριστικά οι φοιτητές και το ποίμνιό του, τη βοήθησε να το ξεπεράσει με λόγια του Θεού γεμάτα αγάπη.

«Ποτέ δεν έγινε μοναχή»

Το 2011 μια πληροφορία ήθελε τη Γεωργία να έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να έχει γίνει μοναχή. «Το διαψεύδω. Ποτέ δεν έγινε αυτό, σας διαβεβαιώνω. Μόνο καλοσύνες έκανε η Γεωργία, που τις έκρυβε απ’ όλους» αποκάλυψε ο πατέρας Σιλουανός. Από την άλλη ο συνάδελφός της θυμάται ότι η ίδια διακωμωδούσε τις πληροφορίες που την ήθελαν έγκλειστη σε μοναστήρι.

gw4gw4etgrg 1

«Γελούσε με αυτό το γεγονός! Ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Θυμάμαι όμως ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εγκατέλειψε τα εγκόσμια εκείνη αστειευόμενη του δήλωσε ότι ζούσε σε σπηλιά και είχε έναν στύλο για να σκαρφαλώνει και να πιάνει καλό σήμα στο κινητό» λέει ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης μνημονεύοντας το αυτοσαρκαστικό χιούμορ της.

Η μητέρα της ωστόσο ανησυχούσε πολύ για τις τακτικές επισκέψεις της κόρης της στην εκκλησία. Σε συνέντευξή της άναψε «φωτιές» εκείνη τη χρονιά εκδηλώνοντας ανοιχτά τις σκέψεις της: «Μπορεί εμείς να είμαστε κοντά στην Εκκλησία, αλλά όχι τόσο φανατισμένοι όπως η Γεωργία. Με τον τρόπο που φερόταν φοβηθήκαμε μήπως κλειστεί σε κάποιο μοναστήρι» είχε δηλώσει η Ελευθερία Αποστόλου, η οποία ήταν αντίθετη με το επάγγελμα της ηθοποιού που είχε επιλέξει η όμορφη κόρη της.

«Δεν εξαφανίστηκα ούτε κρύφτηκα από κανέναν. Τη δουλειά μου την άφησα γιατί δεν την αγαπούσα πια. Η Εκκλησία με στήριξε να ασκήσω το επάγγελμα του ηθοποιού για 13 συναπτά έτη» απάντησε η Γεωργία Αποστόλου αποστομώνοντας τους πάντες.

04.06 espr.weekend 260x160

gw4gw4etgrg 4Το «αντίο» του Ανδρέα Κωνσταντινίδη και τα τελευταία γενέθλια μαζί του

Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης αποχαιρέτησε την καλή φίλη του με ένα σπαρακτικό «αντίο» στο διαδίκτυο και αναφέρθηκε στα τελευταία γενέθλιά της, που τα πέρασαν μαζί, ανεβάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες τους.

Σε αυτές η αδικοχαμένη πρωταγωνίστρια, που είχε αρκετά παραπανίσια κιλά, πόζαρε με χαμόγελο και νάζι! «Φέτος γιορτάσαμε τα γενέθλιά σου στο σπίτι μου. Τα τελευταία σου. Δεν την είχα ανεβάσει εκείνη τη φωτό, αν και το λέγαμε, να μην αρχίσουν πάλι οι δημοσιογράφοι τα δικά τους. Κι εσύ ήθελες την ησυχία σου, όπως ήθελες να ξέρουν ότι όντως δεν έχεις γίνει μοναχή. Οτι απλά θες να ζήσεις εκτός καλλιτεχνικού χώρου και να έρθεις πιο κοντά στη Εκκλησία. Δεν το καταλάβαιναν. Να σου πω την αλήθεια ούτε και εγώ, απλά δεχόμουν την επιλογή σου που τόσο ένθερμα υποστήριζες» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...