Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ρένος αρνείται να αποκαλύψει στον Σίμο που...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Πρωτοσέλιδα που «καίνε» τον Μαρινάκη

Μια σειρά από εμφανίσεις και τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτές που οδήγησαν τον εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητήσει από το Συμβούλιο Εφετών τη σύλληψή και την προφυλάκισή του, με το αιτιολογικό…

Μια σειρά από εμφανίσεις και τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτές που οδήγησαν τον εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητήσει από το Συμβούλιο Εφετών τη σύλληψή και την προφυλάκισή του, με το αιτιολογικό ότι παραβίασε τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.

Μία από αυτές ήταν όταν κατέβηκε στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης», μετά την τραγική εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά, και δήλωσε: «Αυτή δεν ήταν η εικόνα που περίμενε όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού. Αυτός δεν είναι ο δικός μου Ολυμπιακός. Κι αν δεν το γυρίσετε την Τετάρτη στο Ισραήλ, μη γυρίσετε! Να πάτε κατευθείαν σπίτι σας»!

Οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται ο εισαγγελέας είναι οι εξής εννέα χαρακτηριστικές:

Στις 28 Αυγούστου 2015 δημοσιεύονται στον Τύπο δημόσιες δηλώσεις του με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την κλήρωση των ομίλων του Champions League.

■ Στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της αγγλικής ομάδας Αρσεναλ, να κατευθύνεται στην εξέδρα και ακολούθως να μεταβαίνει ως πρόεδρος στα αποδυτήρια των παικτών και να τους ανακοινώνει πριμ 250.000 ευρώ.

■ Την ίδια ημερομηνία, πολλά δημοσιεύματα αναφέρονταν σε δηλώσεις του μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Αρσεναλ.

■ Σύμφωνα με δημοσίευμα της 18ης Οκτωβρίου 2015, προέβη σε δημόσιες δηλώσεις για τη νίκη επί της ΑΕΚ.

 Στις 4 Δεκεμβρίου 2015, σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίσθηκε με δηλώσεις του ως «ηγέτης» της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 Τον Απρίλιο του 2016, πλήθος δημοσιευμάτων και φωτογραφιών που τα συνοδεύουν αναδεικνύουν την ηχηρή παρουσία του ως προέδρου του Ολυμπιακού στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2015-2016.

■ Σε δημοσίευμα της 18ης Απριλίου 2016, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εικονίζεται ως πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός να υψώνει το συμβολικό κύπελλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

■ Σε δημοσίευμα στις 28ης Απριλίου της αθλητικής εφημερίδας «Γαύρος» («Το “μήνυμα” της παρουσίας Μαρινάκη χθες στον ναό: Θέλουμε πολύ το Κύπελλο») αναφέρεται: «Σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δίνει κανονικά το “παρών”. Ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ βρίσκεται στον ναό για να παρακολουθήσει τα ματς της ομάδας… Ποτέ δεν έχει λείψει (…)».

■ Σε δημοσίευμα της ίδιας ημερομηνίας της αθλητικής εφημερίδας «Φως» αναφέρεται: «Παρουσία-μήνυμα χθες του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Καραϊσκάκη. Μια “γροθιά” στο λιμάνι για το νταμπλ».

«Bullying» δίχως τέλος (!) με μήνυση σε βάρος Ντογιάκου –  Δασκαλόπουλου

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της εισαγγελικής πρότασης για τη σύλληψη και την παραπομπή του σε δίκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε με προκλητικό τρόπο ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Η πρωτοφανής κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού, που κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα και είναι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που λυμαινόταν τον χώρο του ποδοσφαίρου, έρχεται να προστεθεί στο ιδιότυπο «bullying» που ασκεί η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς με μια σειρά δημοσιευμάτων της!

Από τις 18 Μαΐου 2016 και μετά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» υπέβαλαν συνολικά επτά αιτήσεις εξαίρεσης σε βάρος του κ. Δασκαλόπουλου, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού (αν και υπόδικος) έφτασε μέχρι τον… Αρειο Πάγο, για να καταθέσει πειθαρχική αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα Εφετών, στην οποία μάλιστα αναφέρεται και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Στο στόχαστρο

Οι κύριοι Ντογιάκος και Δασκαλόπουλος, που έχουν μπει στο στόχαστρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν συμπληρώσει τρεις και πλέον δεκαετίες στο εισαγγελικό σώμα και έχουν διαγράψει μία μακρά και αξιόλογη πορεία, ο κ. Ντογιάκος κυρίως στους δικαστικούς σχηματισμούς της πρωτεύουσας, ενώ ο κ. Δασκαλόπουλος έως πριν από δύο χρόνια υπηρετούσε στη Λάρισα. Μάλιστα είναι ίδια «σειρά», καθώς έχουν γεννηθεί το 1956 και εισήλθαν στο δικαστικό σώμα την ίδια ημερομηνία, στις 3 Σεπτεμβρίου 1983.

Συμπτωματικά, επίσης, προήχθησαν και οι δύο στον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών στην ίδια συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου στις 6 Αυγούστου 2013.

Ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος στις προσεχείς εκλογές θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, με τελευταία αυτήν της Χρυσής Αυγής, ενώ ο κ. Δασκαλόπουλος, πέραν της δικογραφίας για την «εγκληματική οργάνωση», αυτή την περίοδο βρίσκεται και στην έδρα του δικαστηρίου που δικάζει τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ως αναπληρωτής.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΩΣ ΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της πρότασης του εισαγγελέα για σύλληψη, προφυλάκιση και παραπομπή σε δίκη για τέσσερα κακουργήματα του προέδρου του Ολυμπιακού για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ιστοσελίδες από τη Βρετανία και τη Σερβία, αλλά και η αγγλική έκδοση ειδησεογραφικού site της Μαλαισίας ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το WorldSoccerTalk, όπως και το Yahoo, μετέδωσε την είδηση, ενώ στο θέμα αναφέρθηκαν, με αφορμή την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος το Σάββατο, το Associated Press και η «Daily Mail», τονίζοντας πως λίγες ώρες πριν από τη σέντρα ο πρόεδρος του πρωταθλητή Ολυμπιακού βρίσκεται υπό διερεύνηση για διαφθορά στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.

Την ίδια στιγμή, σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του Ατρομήτου Ρικάρντο Σα Πίντο από την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, στην οποία ζητείται η παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων από την «εγκληματική οργάνωση» που λυμαινόταν τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Σα Πίντο μιλώντας σε ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα αθλητικού περιεχομένου ανέφερε: «Δεν το πιστεύω. Είναι σοκ. Απίστευτο!». Και πρόσθεσε: «Κάποιος θέλει να λερώσει το όνομά μου. Θα έρθω σε επαφή με τον δικηγόρο μου και θα ζητήσουμε από τις ελληνικές Αρχές επίσημη ενημέρωση. Δεν θα μείνει έτσι».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...