Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Η βίλα κόβεται στη μέση;

Νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» της Ελένης με τον Γιάννη Λάτσιο. Ορκίστηκε (χθες) πραγματογνώμονας για την έπαυλη

Ενα «ουδέτερο» πρόσωπο, ο πραγματογνώμονας, θα λύσει τον γόρδιο δεσμό σχετικά με τη «χρυσή» βίλα των Μελισσίων, που έχει γίνει αιτία του δικαστικού σίριαλ μεταξύ της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. Για το ακίνητο με τα χρυσά ταβάνια και την πισίνα θα γίνει και νέα συζήτηση στο ακροατήριο, μετά την πραγματογνωμοσύνη για το αν η έπαυλη… σπάει στα δύο ή όχι!

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Το τελευταίο σημαντικό επεισόδιο στον «πόλεμο» -χωρίς τέλος- του πρώην ζευγαριού είχε γραφτεί πέρυσι, με την εκδίκαση της αγωγής για τη βίλα, όπου σήμερα η Ελένη Μενεγάκη ζει με τον νέο σύζυγό της Μάκη Παντζόπουλο και τα παιδιά της. Ηταν 26 Μαΐου του 2015, όταν συζητήθηκε στο ακροατήριο η αγωγή του πρώην διευθυντή προγράμματος του ANT1 σε βάρος της «βασίλισσας» του Alpha και οι δύο πλευρές ανέμεναν την απόφαση που θα καθόριζε την τύχη της έπαυλης.

Πέντε μήνες αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου 2015, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να… μην εκδώσει απόφαση! Ετσι, το Πολυμελές Πρωτοδικείο (απόφαση υπ’ αριθμόν 3587/2015) ανέβαλε την οριστική ετυμηγορία, ζητώντας τον διορισμό πραγματογνώμονα και την εκ νέου συζήτηση στο ακροατήριο. Στις 22 Μαρτίου 2016 είχε οριστεί πρώτη φορά ως πραγματογνώμονας ο Φ.Δ., ωστόσο η ορκωμοσία του αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Το νέο ραντεβού για να ορκιστεί ο πραγματογνώμονας, που θα εκτιμήσει το σπίτι, δόθηκε για χθες το πρωί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και τα ονόματα του Γιάννη Λάτσιου και της αγαπημένης ξανθιάς του τηλεοπτικού κοινού βρίσκονταν και πάλι στο πινάκιο της αίθουσας, προκαλώντας συζητήσεις σε όσους τα έβλεπαν. Ομως, κανείς από τους δύο δεν εμφανίστηκε, αφού επρόκειτο για τυπική διαδικασία, για την οποία εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η ορκωμοσία του πραγματογνώμονα, που διατάχθηκε από το δικαστήριο για να βοηθήσει τους δικαστές στην έκδοση απόφασης, έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, η πλευρά του Γιάννη Λάτσιου διόρισε και δικό της τεχνικό σύμβουλο ώστε να εξετάσει το σπίτι, ενώ η πλευρά της Ελένης Μενεγάκη δεν προέβη σε αντίστοιχη κίνηση. Ο πραγματογνώμονας θα κάνει αυτοψία στη βίλα, ενώ κανονίστηκε και επικοινωνία με τον τεχνικό σύμβουλο του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ANT1.

Οταν συντάξει την έκθεσή του, θα οριστεί νέα δικάσιμος, στην οποία οι δύο πλευρές θα κληθούν να καταθέσουν, ώστε να εκδώσει το δικαστήριο την απόφασή του. Από το πόρισμα του ειδικού θα εκτιμηθούν η συνολική αξία του σπιτιού, αλλά και το αν μπορεί να διαχωριστεί προκειμένου να ζήσουν και οι δύο εκεί! Εάν αυτό δεν κριθεί δυνατό, θα εκποιηθεί και το τίμημα θα μοιραστεί στα δύο μέρη.

Δύο είσοδοι

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο για τη βίλα κοινός φίλος του ζευγαριού και κουμπάρος της Αγλαΐας Λάτσιου (που ήταν ο μάρτυρας της Ελένης Μενεγάκη) είχε τονίσει ότι το ακίνητο μπορεί να διαχωριστεί: «Το σπίτι φτιάχτηκε για να μείνει αρχικά στα δύο παιδιά που είχαν τότε. Μετά ήρθε το διαζύγιο. Τα παιδιά ήθελαν να μείνουν έξω από αυτή την ιστορία. Πάντως, το σπίτι μπορεί να χωριστεί. Είχε φτιαχτεί για να δοθεί στα δύο παιδιά τους. Υπάρχουν δύο είσοδοι και δύο ρολόγια της ΔΕΗ, και η αξία του ακινήτου δεν ξεπερνά το 1.500.000 ευρώ».

tq35qweertΤι είχε καταθέσει η κουνιάδα της Μενεγάκη για τη χλιδή και την αξία της κατοικίας

Την ώρα που η Ελένη Μενεγάκη υποστηρίζει ότι η βίλα μπορεί να χωριστεί σε δύο ανεξάρτητες οικίες, η πλευρά του πρώην συζύγου της απαντά ότι με αυτόν τον τρόπο θα χαθεί η αξία του ακινήτου στα Μελίσσια. Μάλιστα, η αδελφή του Γιάννη Λάτσιου έχει περιγράψει λεπτομερώς στη δικαστική αίθουσα τη χλιδή!

«Είναι μια ιδιαιτέρως πολυτελής κατασκευή. Ολα τα υλικά είναι πολυτελή. Εχει χρυσά ταβάνια και καταπληκτικά πατώματα. Είναι μια κατασκευή πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Αν κάποιος προσπαθήσει να το φέρει σε άλλη κατάσταση, δηλαδή να το χωρίσει, θα χαθεί η αξία του ακινήτου και των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Θα χαθούν τα χρήματα που έχουν επενδύσει στην κατασκευή.

Η αξία του ακινήτου είναι 3.500.000 ευρών γιατί απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Το σπίτι το διαμόρφωσαν μαζί η Ελένη και ο Γιάννης. Στοίχισε πάρα πολλά χρήματα» έχει καταθέσει η Αγλαΐα Λάτσιου.

Αν και το σπίτι αναφέρεται στο συμβόλαιο ως δύο κατοικίες, η πρώην διευθύντρια παραγωγής της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη είχε προσπαθήσει να εξηγήσει πως αυτό δεν έγινε ποτέ πράξη: «Το σπίτι είναι λειτουργικά μία κατοικία. Δεν είναι δύο. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής άλλαξε το αρχικό σχέδιο. Μπορεί στο συμβόλαιο να γίνεται λόγος για δύο κατοικίες, όμως τελικά άλλαξαν τα σχέδια.

Υπάρχει, ένα ρολόι της ΔΕΗ και μόνο μία είσοδος. Το οίκημα είναι ένα, όχι δύο. Ενα σπίτι μεζονέτα με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Και το υπόγειο ενιαίο είναι. Υπάρχει η πισίνα, τα αποδυτήρια, οι χώροι όπου κοιμάται το προσωπικό και το playroom. Επαναλαμβάνω ότι στα συμβόλαια φαίνονται δύο κατοικίες, αλλά είναι μία».

Το συναινετικό διαζύγιο και η δικαστική διαμάχη τους

Η λιτή επιστολή, μέσω της οποίας ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Ιανουάριο του 2010, προμήνυε ένα συναινετικό διαζύγιο για το καλό των παιδιών τους.

Εξι χρόνια μετά το πρώην ζευγάρι λύνει τις οικονομικές διαφορές του στα δικαστικά έδρανα.

Πριν από μερικούς μήνες αναμενόταν η απόφαση του Εφετείου για τα αποκτήματα από τον γάμο της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου, ενώ η υπόθεση για τη βίλα στα Μελίσσια έχει πάρει διαστάσεις… ταινίας.

Στηρίζει τον αδερφό της

Η πρώην κουνιάδα της ωραίας Ελένης και επί οκταετία στενή συνεργάτιδά της Αγλαΐα Λάτσιου (αν και ως το 2013 οι δυο τους διατηρούσαν καλές σχέσεις) βρίσκεται πλέον στην απέναντι πλευρά, στηρίζοντας τον αδελφό της, πρώην διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1.

«Εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάποια συμφωνία σιωπηρή ή άλλου είδους προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν τα παιδιά και η Ελένη στο σπίτι στα Μελίσσια. Ο Γιάννης έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά. Ειλικρινά, έγιναν πολλές προσπάθειες από τον αδελφό μου, από το 2010 μέχρι και το 2013, για να βρεθεί μια λύση για το σπίτι και για τα αποκτήματα. Περίμενε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία ημέρα, όπου θα παραγραφόταν η όποια αξίωσή του για τα ζητήματα αυτά» ανέφερε στο δικαστήριο η Αγλαΐα Λάτσιου τον περασμένο Μάιο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...