Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Έκαψαν το εξοχικό του Μπίκα • Διακόπτεται το πρωτάθλημα!

Εκαψαν το σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ Γ. Μπίκα στη Χαλκιδική λίγο μετά τις απειλές στον Τσαχειλίδη

Εκαψαν το σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ Γ. Μπίκα στη Χαλκιδική λίγο μετά τις απειλές στον Τσαχειλίδη

Ρεπορτάζ 
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης

Ούτε σε χώρα της Αφρικής δεν συμβαίνουν αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αγνωστοι (σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις) έβαλαν χθες το πρωί φωτιά στο σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα, την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ και ανακαλούσε την παραίτησή του!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ και ο Καλύβας είχαν μεταπειστεί από την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και είχαν ανακαλέσει τις παραιτήσεις έπειτα από τις απειλές στο σπίτι του Τσαχειλίδη. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας, όταν η Πυροσβεστική τηλεφώνησε στον κ. Μπίκα ότι το σπίτι του στην Ιερισσό της Χαλκιδικής δέχτηκε εμπρηστική επίθεση και κάηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε διπλανά σπίτια. Σοκαρισμένος από όσα συνέβησαν, ο Γιώργος Μπίκας ενημέρωσε την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, ενώ, όταν ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική για την πυρκαγιά, επικοινώνησε άμεσα με την οικογένειά του, τα μέλη της οποίας βρίσκονταν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά ενημερώθηκαν ο υπουργός Αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Με κυβερνητική εντολή ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που ανέλαβε να αντιμετωπίσει τον πιθανό εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα σαν να πρόκειται για χτύπημα σε βάρος υπουργού. Από χθες άρχισε εξονυχιστική έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για το ενδεχόμενο να κρύβονται ακόμα εκεί οι υπεύθυνοι του χτυπήματος. Ενα από τα πρώτα πράγματα που ερευνώνται είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μετάβασή τους στην περιοχή: αν, δηλαδή, έφτασαν στην Ιερισσό με αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη ή με ταχύπλοο από τη θάλασσα.

Η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και είναι σαφές ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου συνδέουν τα δύο περιστατικά (Τσαχειλίδης) και κάνουν λόγο για παρακράτος που δρα ανενόχλητο.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής Εμμανουήλ Τσολάκης δήλωσε ότι από την εμπειρία του το πιθανότερο είναι η πυρκαγιά να προήλθε από εμπρησμό.

Από το μπαλκόνι

«Η φωτιά ξεκίνησε από το μπαλκόνι στο διαμέρισμα. Μάλιστα, εισχώρησαν φλόγες μέσα στο σπίτι, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί πρόβλημα στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Εχουμε ορίσει πραγματογνώμονα για να δούμε τι ακριβώς έγινε, να προχωρήσουμε στη διενέργεια προανάκρισης και να δούμε αν πρόκειται για εμπρησμό ή κάτι άλλο. Αυτό που μπορώ να πω σχεδόν με βεβαιότητα είναι πως δεν πρόκειται για βραχυκύκλωμα. Περιμένουμε το συντομότερο το πόρισμα. Η πίεση που υπάρχει είναι μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την έρευνα όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά εκεί, μπορούσε κάλλιστα κάποιος να βάλει πυρκαγιά και να φύγει» τόνισε.

____

Η Espresso ΛΕΕΙ!

Τελικά, κατάφεραν -καθώς περί κατορθώματος πρόκειται- να μας κάνουν Κολομβία. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι εδώ και χρόνια προφανές και το γνωρίζει ακόμα κι ο πολίτης που δεν ασχολείται με το άθλημα:

Το ποδόσφαιρο έχει μπλέξει με τον υπόκοσμο. Ζει πνιγμένο στη διαφθορά, πλημμυρισμένο από νταβατζήδες και μπράβους. Η εγκληματικότητα έχει φτάσει έως τον λαιμό και σε πολλούς… αγγίζει τη μύτη.

Τι κάνει, λοιπόν, η FIFA; Αντί να βρει λύση, στρουθοκαμηλίζει με την αναβολή για το νέο κρούσμα στον Μπίκα.

_____

«ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ! ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ»

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Γιώργος Μπίκας. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν μπορούσε να συνέλθει από το σοκ που υπέστη στο άκουσμα της είδησης ότι το σπίτι του στη Χαλκιδική κάηκε. Οσοι βρέθηκαν στην ΕΠΟ προσπάθησαν να τον στηρίξουν, αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μόλις έμαθαν την είδηση. «Ευτυχώς, η γυναίκα μου είχε φύγει κάποιες ώρες πριν από αυτό το σπίτι για να πάει στον γιο μας, στη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσε να ήταν μέσα, θα μπορούσε να είχε καεί ζωντανή! Γιατί μέναμε για μεγάλα διαστήματα στο σπίτι μας στην Ιερισσό» έλεγε χαρακτηριστικά πανικόβλητος ο Μπίκας.

Οπως μάλιστα έλεγε: «Ζημιές προκλήθηκαν και στα τρία διπλανά σπίτια από τη φωτιά που έβαλαν. Τι φταίνε οι άνθρωποι να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και να φοβούνται για τη ζωή τους; Δεν σκέφτηκαν ούτε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι αδίστακτοι». Ο Γιώργος Μπίκας σε άσχημη κατάσταση ξεκαθάρισε στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε πόστο. Γιατί είναι βέβαιος ότι η πυρκαγιά στο σπίτι του προήλθε από καλά οργανωμένη ενέργεια και συνδέεται με την επίθεση μπράβων στο σπίτι του Τσαχειλίδη.

«Δεν άκουσαν έκρηξη»

Παρανάλωμα έγινε το σπίτι του Γιώργου Μπίκα στην Ιερισσό Χαλκιδικής έπειτα από φωτιά που φέρεται ότι εκδηλώθηκε από εμπρησμό. Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε στις 11.15 χθες το πρωί, όταν έντρομοι οι γείτονες είδαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από την πρόσοψη του σπιτιού και μέσα σε λίγα λεπτά να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Το σπίτι, το οποίο αποτελεί τη μόνιμη κατοικία του κ. Μπίκα, υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στα δύο διπλανά σπίτια, στον οικισμό όπου βρίσκεται η κατοικία, στα Κακούδια Ιερισσού.

Αμεσα στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τρία οχήματα με οκτώ άνδρες έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί, προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα και πλέον αναμένεται το πόρισμά της, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια της φωτιάς. Πάντως, σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», οι περίοικοι δεν άκουσαν κάποια έκρηξη, ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε εξαιρετικά γρήγορα.

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Η ΜΑΦΙΑ»!

Βόμβες εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, με αφορμή όσα θλιβερά έγιναν στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, σχολίασε: «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότερο φόβοι ότι διολισθαίνουμε σε μια κατάσταση… κολομβιανή. Εχουμε μια μαφία που κερδοσκοπεί σε βάρος μιας ομάδας ή κάποιων ομάδων… Είναι στριμωγμένη η εγκληματική οργάνωση».

Και πρόσθεσε: «Αν η μαφία αλλοιώνει το ελληνικό πρωτάθλημα συστηματικά, όπως σε ματς της προηγούμενης σεζόν, και μας εκβιάζει, ναι, να μην έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν έχει βάλει λεφτά, έχει βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο η μαφία. Καλύτερα ας ξεκινήσουμε από το μηδέν». Ακόμη υποστήριξε: «Είναι σαφές ότι τα προβλήματα ξεκινούν από τον Ολυμπιακό. Οταν υπάρχει ένα σύστημα και μία ομάδα παίρνει κάθε χρόνο 30.000.000 ευρώ από όλους τους άλλους και συνολικά 200.000.000 ευρώ παραπάνω, δημιουργούνται ανισότητες και υπάρχει τεράστια καχυποψία». Για το +7 του Ολυμπιακού από την ομάδα του ότι «δεν οφείλονται στην κακή διαιτησία».

«ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ» ΛΕΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΕ

Με ανακοινώσεις τους οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας καταδίκασαν την επίθεση στην οικία του Γιώργου Μπίκα, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να τονίζει ότι η απόφαση της αναστολής του πρωταθλήματος ζημιώνει τον ίδιο.

«Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει, ούτε να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές» ανέφερε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της.
Η επίσημη θέση της ΑΕΚ: «Η Καμόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε. Προς όφελός του το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ελληνική Πολιτεία καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης.

Γενναίες αποφάσεις

Οι αναβολές δεν εξυπηρετούν κανέναν, γενναίες αποφάσεις χρειάζονται για να επικρατήσουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης που επί τόσα χρόνια λυμαίνεται το ποδόσφαιρό μας».

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αναρωτήθηκαν «πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν τη μετωπική μαζί τους; Πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η ελληνική κυβέρνηση και η FIFA; Καμία υποχώρηση απέναντι στη μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία».

Ο Χρήστος Παναγόπουλος, στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υποστήριξε πως «αν δεν ξεκαθαρίσει η αμαρτία του ποδοσφαίρου και δούμε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, δεν μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο.

Στοπ στο πρωτάθλημα μεχρι να βγει το πόρισμα

Λουκέτο στο πρωτάθλημα έβαλε η ΕΠΟ. Με εισήγηση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη και απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ αναστέλλονται όλες οι επαγγελματικές διοργανώσεις έως ότου εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο σπίτι του Μπίκα. Την ίδια ώρα έχουν ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα οι FIFA και UEFA, με τη λύση του Grexit να εξετάζεται πλέον πιο σοβαρά από ποτέ στις διεθνείς ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου.

Καταγγελία

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΚΕΔ, κ. Γιώργος Μπίκας, κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει τη στάση της. Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο».

Την πλήρη στήριξή του στην απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων εξέφρασε και ο Γιώργος Βασιλειάδης: «Επαναλαμβάνουμε ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του κράτους, που στηρίζει πλήρως την απόφασή της. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας. Η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

Τέλος, τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα.

Η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» στην ιστοσελίδα της γράφει: «Φωτιά με “ύποπτα κίνητρα” στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα». Για διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω εμπρησμού γράφει το BBC, όπως και ο «Guardian», ενώ η καταλανική «Sport» συνδέει το περιστατικό με τη μάχη που έδωσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού.

____
 

1013691! Ο Βασίλης Γκαγκάτσης (φωτό) είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στη Σούπερ Λίγκα με τη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου και με 11-5 ψήφους. Πέρα από τους μεγάλους, τη στήριξη προς το πρόσωπό του έδειξαν ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξάνθη, η Βέροια, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος και η Κέρκυρα!

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Ηρακλής, ενώ το λευκό προτίμησαν η Λάρισα, ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πλατανιάς και η ΕΠΟ διά του εκπροσώπου της Ζήση Βρύζα! Στο χθεσινό Δ.Σ. της λίγκας οι ΠΑΕ καταδίκασαν τα γεγονότα με τον Γιώργο Μπίκα και τάχθηκαν με ανακοίνωση κατά της διακοπής του πρωταθλήματος. Ανακοίνωση στην οποία αντιτάχθηκε ο Παναθηναϊκός.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}44{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...